keskiviikko 5. elokuuta 2020

.

Rasin-Salpa toteuttaa mittavan saneerauksen

Ruokolahdellakin korjausvelkaa kerrostaloissa

Yhä useammassa taloyhtiössä pohditaan edessä olevia suuria remontteja, joihin on pakko ryhtyä ennemmin tai myöhemmin. Ruokolahdella olevat kolmekerroksiset talot on rakennettu pääasiassa 1970-luvulla, joten peruskorjausten aika on käsillä.

Asunto-osakeyhtiö Rasin-Salpa ja samalla Kerrostiellä sijaitseva Rasimaisema ovat ottaneet tilanteen haltuun ja ryhtyneet tuumasta toimeen. Asunto-osakeyhtiö Rasin-Salpa:n hallituksen puheenjohtaja Kyösti Jääskeläinen totesi, että viime kesänä rakennusalalla näytti hiljenevän, joten oli hyvä aika ryhtyä toden teolla suunnittelemaan peruskorjausta. Rasin-Salpa on valmistunut vuonna 1978.

- Suurin osa ihmisistä ymmärsi, mistä on kyse, sanoi Jääskeläinen. Ylimääräisessä yhtiökokouksessa, jossa asiasta päätettiin, oli paikalla 26:sta asunnon omistajasta 20. Päätös syntyi yksimielisesti. Suunniteltu remontti rahoitetaan taloyhtiön pankkilainalla, jonka osakkaat maksavat takaisin rahoitusvastikkeessa. Mikäli osakkaan varat antavat myöten, voi lainan maksaa myös kerralla pois.

Rasin-Salpa:ssa koko talo hiekkapuhalletaan ja maalataan uudelleen. Pääurakoitsijaksi yhtiö valitsi Maalausliike Jorosen Simpeleeltä.

Taloyhtiö siirtyy myös kaukolämpöön ja samassa yhteydessä alakerrassa oleva sauna remontoidaan. Tältä osin urakan tekijät eivät vielä ole tiedossa. Rasimaisema on ollut kaukolämmön asiakas siitä lähtien, kun kunnan alueelle kaukolämpö saatiin.

Rasin-Salpa:n ikkunat ovat käyttökelpoiset, joten ne maalataan uudelleen. Parvekkeille, jotka ovat muutoin asiallisessa kunnossa, asennetaan parvekelasit. Asumismukavuus paranee ja lienee sillä vaikutusta lämmityskustannuksiinkin. Lisäksi kunnossapitokustannuksissa säästetään parvekelasien asennuksen myötä.

Lumien sulettua ja sään salliessa koko talo huputetaan ja korjaustoimet aloitetaan hiekkapuhalluksella. Saneeraus kestää puoli vuotta, syyskuun loppuun mennessä urakan pitäisi olla valmis.

Airi Ruokonen