lauantai 23. lokakuuta 2021

.

Presidentinvaalien ennakkoäänestys alkoi

Ruokolahdella on mahdollista äänestää ennakkoon kirjastossa. Ennakkoäänestys käynnistyi 11.1. ja se jatkuu 17.1.12 saakka. Suovillassa ennakkoäänestys käynnistyi vilkkaasti, sillä keskiviikkona ensimmäisen puolentoista tunnin aikana 50 henkeä ehti käydä äänestämässä. 

Kirjastossa voi äänestää arkipäivisin kello 9 ja 19 välisenä aikana. Lauantaina ja sunnuntaina kirjastossa pääsee äänestämään kello 10 - 16 välisenä aikana. Ennakkoäänestys tapahtuu kirjaston lehtisalissa, joten lehtien lukeminen tapahtuu kirjaston muissa tiloissa. 
- Ennakkoon äänestäjän kannattaa ottaa mukaansa henkilöllisyystodistus, kertoi vaalitoimitsija Sinikka Röyti. Ennakkoäänen antaneen tiedot sosiaaliturvatunnuksineen syötetään valtakunnalliseen tiedostoon ja tähän tarvitaan tarkat henkilötiedot. 

Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 22.1.12. Mikäli järjestetään toinen kierros, alkaa ennakkoäänestys kotimaassa 25.1. ja se jatkuu 31.1. saakka. Toisen kierroksen varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 5.2.12. 

Vaalikeräys

Ruokolahdella neljä eri järjestöä päivystää vaalikeräyslippaan kanssa ennakkoäänestyspaikoilla. Keräyksen nimi on Pieni ele ja sen tuotolla tuetaan vammais- ja terveystyötä eri järjestöjen kautta. AR