lauantai 23. lokakuuta 2021

.

Kuulumisia Sri Lankasta

Jouluna kristittyjen ystävien kanssa yhdessä

Reilu kuukausi on vierähtänyt täällä ”paratiisisaarella”. Ensimmäiset kolme viikkoa vietimme vuoristokodissamme, Nawalapitiyassa, joka sijaitsee keskellä saarta. Kotimme on teeviljelmien keskellä. Maisemat ovat tosi upeat. Vihreää teepensasta vuorten rinteillä. Muutenkin luonto on vehmasta sadekauden jälkeen. Normaalisti lenkkeilemme aamuisin näillä rinteillä. 

Usein tapaamme teenpoimijoita, jotka tekevät todella raskasta työtä. Naiset keräävät lehdet niskassa roikkuvaan bambusta punottuun koriin. Illalla naiset kerääntyvät punnituspaikalle. Jossa miehet punnitsevat sadon 17 kg laatikoihin. Päiväpalkka on poimijalle n. 2 euroa, jos saa kerätyksi 5 kg.

Ihmeeksemme tähän hindulaiseen kylään on pystytetty Kristus patsas, jonka ovat kustantaneet n. 40 roomalaiskatollista henkilöä. Aamulla ohi mennessään he käyvät rukoilemassa ja panevat almun laatikkoon.

Nyt olemme rannikolla Dodanduwan buddhalaisessa kalastajakylässä. Olemme täällä muutaman viikon, mutta jouluksi palaamme takasin vuoristoon. Siellä meillä on muutama kristitty tuttu, joiden parissa haluamme viettää joulun. Asumme yhdistyksemme ylläpitämän koulun yläkerrassa, jossa meillä on käytössä keittiö, yksi huone ja parveke. 

Vuoden aikana koulussa on ollut keskimäärin 190 oppilasta. Olemme vierailleet kummilasten kodeissa ja vieneet jokaiselle ruokakassin ja seuranneet lasten koulunkäyntiä. Kerran sade yllätti ja jouduimme kahlaamaan liejussa puoli sääreen. Olipa ihana päästä suihkuun. Täällä on ollut rankkasateita ja yksi kunnon myrsky, mutta viime päivinä on ollut aurinkoista ja tosi kuumaa.

Iloksemme pääsimme leikkikoululaisten konserttiin, joka kesti viisi tuntia. Lapset olivat 3 – 5 vuotiaita ja esiintyivät useita kertoja. Esiintymisasu vaihdettiin joka välissä jopa kuusi kertaa. Lapset nauttivat  tanssimisesta ja laulamisesta ja ovat nättejä nappisilmiä.
Mielenkiinnolla luemme Ruokolahtelaisen netissä ja odotamme milloin pääsemme Ruokolahden kirkon Jumalanpalvelukseen netin kautta.
Lämpimät kiitoksemme Teille kaikille, jotka olette tukeneet yhdistyksemme toimintaa ja näin tehneet mahdolliseksi tämän avustustyön.
Joulurauhaa kaikille lehden lukijoille.

Heleena ja Esko Haaraoja