lauantai 23. lokakuuta 2021

.

Nenäpäivä-tanssit olivat syksyn parhaat bileet

Ruokolahden Rajulla on vuosien kokemus tanssien järjestämisessä. Kesällä tansseja pidetään omalla lavalla Suikkalassa ja talvikautena Vuoksenniskan Työväentalolla eli Niskan Töllillä. Kaksi viimeistä talvikautta ovat menneet miinuksen puolelle, eikä seuran tarvitsema varainhankinta ole tuottanut tarvittavaa tulosta. Tämä talvi vielä kokeillaan, jos tämänkin talven tuotto on miinusmerkkinen, loppuvat Rajun järjestämät tanssit, kertoi varapuheenjohtaja Timo Martikainen.

Töllin tansseissa käy väkeä lähiseudun lisäksi Joensuusta, Lappeenrannasta, jopa Kuopiosta asti. - Tänne tullaan nimenomaan tanssimaan, totesi tanssi-isäntä Martikainen. Töllin isolla parketilla mahtuu tanssimaan ja kaikki tyylit ovat sallittuja. - Veivatakin saa, lupaa tanssi-isäntä. Lehtien palstoilla on käyty kiivasta keskustelua tanssityyleistä. Tavalliseen tapaan tanssijat ovat vähän harmissaan tanssipareista, jotka ottavat tilaa tanssiessaan. 

Nenäpäivän tanssit

Rajun viime sunnuntain tanssit olivat osa Nenäpäivän varainkeruuta. Eteisaulassa oli myynnissä punaisia neniä ja numerolappuja, miehille sinisiä, naisille vaaleanpunaisia. Illan mittaan sitten samat numerot kohtasivat yhden tanssin ja kakkukahvien ajan. Ohjelmaan kuului myös SaiSetin salsa-tanssinäytös. Illan orkesterina esiintyi Taikakuu solistinaan Janne Raappana. 
Janne Orava oli tullut tapaamaan soittajatuttuja. Parketille hän ei lähtenyt, siitä piti huolen kipeytynyt akillesjänne. Janne soittaa kitaraa kahdessa orkesterissa, Väliaikaisessa ja Regentsissä. Välillä on mukava vaan kuunnella toisten soitantaa. Janne on kuluttanut paljon myös parkettia, mutta kahden lapsen vanhemmilla ei riitä aikaa tansseissa käymiseen kovinkaan usein. Nenäpäivä-tansseja Janne piti hyvänä ideana. - Rahat menevät hyvään tarkoitukseen, totesi Janne Orava. 

Jouni ja Arja Hänninen ovat Töllin tanssien vakiokävijöitä. Pariskunta on ollut aviossa jo 30 vuotta, mutta tanssiharrastus iski päälle seitsemän vuotta sitten. Lapset lähtivät maailmalle, jäi enemmän omaa, yhteistä aikaa. Tanssista tuli uusi harrastus, joka kuljettaa pariskuntaa Töllin lisäksi Kylpylässä, Kiteen Pajarinhovilla ja Kouvolassa. Kesällä Hänniset tanssivat lavoilla Suikkalassa, Iitiässä ja Säänjärvellä. 

Jouni ja Arja ovat niitä niin sanottuja veivaajia, eli daamia pyöräytetään käsivarren alta. Parketille pari lähtee muitten tanssien aikana, mutta polkka ei ole vielä hallinnassa. Hänniset pitävät tanssia hyvänä ajanvietteenä, joskin Jounin vuorotyö haittaa jonkin verran osallistumista.

Airi Ruokonen