lauantai 23. lokakuuta 2021

.

Neljä imatralaista naista valloitti Taitotalon

Neljä imatralaista naistaiteilijaa valloitti Taitotalon näyttelytilat värikkäillä teoksillaan. Elli Hatakan, Eija Juutin, Marjatta Turusen ja Helena Viisasen töiden näyttelyn avajaisia vietettiin viime sunnuntaina. Näyttely on avoinna Taitotalolla 25.9. asti iltapäivisin sunnuntaista perjantaihin. 
Eija Juuti on erikoistunut öljyväritöihin. Vahvat ja voimakkaat värit ovat Eijalle tärkeitä. Hän on käynyt useita kursseja oppiakseen maalaamista. Erityisesti häneen on vaikuttanut väreistään tunnettu, Kööpenhaminassa opettajana toimiva Pia Mesterton-Graae. Eija Juutilla on näyttelyssä värikkäitä Tanssija-sarjan töitä. 
Marjatta Turunen on tuonut näyttelyyn piirustus illoissa elävästä mallista tehtyjä pastellitöitä. Marjatalla on kahdenkymmenen vuoden kokemus elävästä mallista piirtämisestä. Hänen erikoisalaansa ovat croquis-piirustukset, jotka tehdään kahdessa ja puolessa minuutissa elävästä mallista tussilla, lyijykynällä tai vaikka hiilellä. Eläkkeelle jäätyään Marjatta on keskittynyt taiteen opiskeluun ja tekemiseen täysillä. 
Helena Viisanen maalaa öljyväreillä. Oppia hän on ammentanut Imatran taidekoulun iltalinjalta vuosina 1979 - 83, ja tämän jälkeen useilta kursseilta. Helena sanoo olevansa kuvantekijä. Hän on tehnyt myös grafiikkaa ja hänellä on ollut myös omia näyttelyitä. Tämän näyttelyn työt ovat lähes kaikki tänä vuonna tehtyjä. Helenalla on kokemusta taiteen tekemisestä myös teoksen toiselta puolelta, sillä hän on toiminut toisten mallina parikymmentä vuotta. 
Elli Hatakka on saanut oppinsa Imatran työväenopistosta, jonka kursseille hän hakeutui siirryttyään eläkkeelle. Elli on maalannut öljyväritöitä koko ajan, lisäksi akvarelleja ja ikonimaalausta. Elli antaa kovasti kiitosta innostavalle opettajalle Maija Hallikaiselle, joka tekee ohjelman, jonka mukaan harrastaja edistyy ja kehittyy. Ellin mielestä harrastaja tarvitsee ammattilaisen ohjausta. Hän kertoo olleensa käsillä tekijä lapsesta lähtien, innostus alkoi aikanaan Eeva Pärnäsen innoittamana 4H-kerhossa.

Kuva: Eija Juuti rakastaa voimakkaita värejä.

Airi Ruokonen