sunnuntai 17. tammikuuta 2021

.

Uimakouluissa opetellaan perusasioita

Tällä ja ensi viikolla ovat käynnissä Ruokolahden kunnan järjestämät uimakoulut. Tällä viikolla koulua on piedetty Pappilanlahdella, Orilammella, Tarkkolassa Peippolan rannassa sekä Pohjalankilassa Torsanpäässä. Uimaopettajina ovat toimineet Marjo Hiltunen ja Roosa Repka.

Ensi viikolla uimakoulut järjestetään vielä Vaittilassa, Huhtasenkylässä Kärniementiellä ja Käringillä Hannahontiellä. Kouluun otetaan 5 - 12-vuotiaita tyttöjä sekä poikia.

Marjo Hiltunen kertoi, että tällä viikolla uimakoulussa on ollut yhteensä 26 lasta. Eniten lapsia on ollut Pohjalankilassa. Alkeisuimaopettajana toimiva Marjo ja uimaopettaja Roosa opettavat lapsille kelluntaa, liukumista, peruspotkuja ja koirauintia isommille. - Tärkeintä on veteen totutteleminen, sanoi Marjo.

Uimaliitto suosittaa viiden vuoden ikää sopivaksi aloittaa uimaopetus. Ruokolahdella kesän uimakoulut ovat osallistujille maksuttomia.

Juuri Imatralta Ruokolahdelle muuttanut Ismo Ahtinen toi uimakouluun esikoulun aloittavan Iina-tyttären. Ahtinen oli hyvillään siitä, että tänne uimakouluun mahtuu mukaan, Imatralla oli ollut tungosta.

Jari Havakka, 5-vuotiaan Joonan isä Salosaaresta, totesi, että uimakoulut on hyvin järjestetty. Hän ihmetteli sitä, että Ruokolahdella on näinkin monta uimakoulua ja hyvä niin.

Airi Ruokonen

Kuva: Maanantaina Pappilanlahdella oli veden lämpötilaksi mitattu 27 astetta. Tiistaina oli hieman viileämpää.