lauantai 1. lokakuuta 2022

.

Riparinuotion lämpöä syysillassa

Ruokolahden kirkossa järjestettiin Isäinpäivänä Riparilauluilta, jossa kirkon kynnys oli höylätty mahdollisimman matalaksi kenen tahansa astua sisälle.  Illan aikana oli tarjolla vapaaehtoisten leipomia tuoreita leivonnaisia, kahvia ja mehua. Kirkossa sai kävellä ja istua tai olla niin kuin halusi, niin lapset kuin aikuisetkin. Tilaisuus oli ruokolahtelainen versio Majataloillasta tai Särkyneiden majatalosta, joita Pekka Simojoki on ollut järjestämässä muualla Suomessa. Pääpaino oli yhteisillä lauluilla ja hetken levähtämisellä kiireen keskellä.  Ikäkaudet  ylittävä yhteisen tekemisen ilo tuntui  ja näkyi. Laulut koskettivat. Moni sanoi, että tätä pitää saada lisää. Yhteisen olohuoneen tunnelma kiinnosti.
Yhteys omiin tunteisiin ja muistoihin

Illan juontaja Esko ”Lätsä” Luukkonen toivoi, että kuulijat löytäisivät musiikin kautta kosketuksen tunteisiinsa ja ehkä jo haalenneisiinkin rippikouluajan muistoihin ja opetuksiin. Se toive toteutui monen mielestä mainiosti.
Taidot yhteiseksi iloksi

Illan ensimmäisinä esilaulajina toimivat entisistä ja vähän nykyisistäkin nuorista koostuva ”Messukuoro”, joka lauloi 60-70-lukujen lauluja kanttori Riku Tellan johdolla.
Toisen osuuden lauloi ja laulatti Sonja Karikummun johtama nuorten aikuisten tyylikäs lauluryhmä, Taimi. Nuorten ryhmän Suvi Smolander lauloi yksinlauluna itse tekemänsä herkän ja kauniin laulun, ”Pidä kädestä”.
Tämän jälkeen nuorten pirteä lauluryhmä laulatti, lauloi ja säesti loppuillan.

Seurakunnassa on paljon erilaista osaamista, jonka kanavoimiseen tämäkin tilaisuus antoi oivan mahdollisuuden, erityisesti nuorille ja nuorille aikuisille.  Eini Sulanderin mukaan jatkoa on luvassa ensi kesänä Kauniskalliolla.

Rauno Tuomainen