sunnuntai 12. heinäkuuta 2020

.

Retsolan kesäkausi alkoi kevätsiivouksella

Retsola, eli entinen Soinilan koulu on partiolaisille tärkeä. Lauantaina 11.5 Ruokolahden Erätoverit pitivät Retsolassa talkoopäivän. Päivän aikana kaadettiin pystyyn kuivunut koivu ja muutettiin se polttopuiksi, mille on aina käyttöä. Saunan liiterin katto sai pintaansa muovin, ettei katto vuotaisi. Myöhemmin katto pitää korjata kunnolla.
Viime talven jäät ja jäiden lähtö kohteli laituria paremmin kuin vuosi sitten. Silti laituria jouduttiin korjaamaan. Jätehuoltoa parannettiin rakentamalla uusi jälkikompostointikehikko, mikä otettiin heti käyttöön. Sinne meni sekä kompostorin että vessojen tavaraa jälkikompostoitumaan. Pihaa haravoitiin ja risuja siivottiin. Haravoidut lehdet olivat hyvää seosmateriaalia jälkikompostoinnissa.
Ikkunoita pestiin ja sisätiloja siivottiin. Päivän lopuksi lämpeni Retsolan sauna. Saunan hyvissä löylyissä oli hyvä katsella ikkunasta ukkoskuuron jälkeen tyyntyvää Saimaata, ottaa uusi hiki ja käydä huuhtelemassa päivän rasitukset vilpoisiin vesiin.
Talkoopäivänä ehdittiin lounaalla ja töiden lomassa myös keskustelemaan Retsolan tulevaisuudesta. Kymmenen vuotta on Retsola ollut Ruokolahden Erätovereilla vuokrattuna kunnalta. Tänä aikana Retsolaa on kunnostettu, korjattu, siitä on pidetty huolta ja siellä on vietetty monet leirit, retket sekä kurssit. Paikka on hyväksi havaittu ja sinne liittyy monia partiomuistoja. Erätovereiden tavoitteena on, että paikka säilyy edelleen partiokäytössä. Vaihtoehtona on, että Erätoverit uusivat kunnan kanssa tehdyn vuokrasopimuksen tai hankkivat paikan omistukseensa. Vaihtoehtojen kartoitus on tällä hetkellä käynnissä. Uudet sopimukset pitäisi olla valmiina lokakuussa.
Tänä kesänä Erätoverit leireilevät Retsolassa Metsän tähdet ja tähtöset ’13 –leirillä 4.-8.7. Retsola on avoinna kaikille la 22.6 Juhannuskirkkona ja Äitsaari-kierroksella su 21.7.

Niina Miikki