tiistai 18. helmikuuta 2020

.

Lähiruokaa omalta torilta

 

Aurinko lämmitti torikansaa ja mansikkaa oli myynnissä peräti kolmen pöydän takana. Valinnan vaikeus oli, kun yritti miettiä, ostaako mansikkansa Uosukaiselta, Rasimukselta vai Martikalta. Mansikan tuoksu houkutteli asiakkaat parveilemaan myyntipöytien ympärille ja mansikkalaatikot vaihtoivat omistajaansa. Rasimuksen pöydässä oli tarjolla mansikoiden lisäksi herneitä ja herkullisen punaisia kirsikoita sekä tilan omia hilloja ja mehuja. Uudet perunat tekivät jälleen kauppansa, ja Hänniseltä mukaan tarttui monelle myös sipulia, porkkanaa ja punajuurta.

Lipposen Maikin ja Vesterisen Leenan pöydistä sai jälleen ostaa mukaansa leipää, pullaa, piirakoita ja muita tuoreita leivonnaisia. Kala-Kutvoselta löytyi kalaherkkuja kesäpöytään. Savumuikkujen tuoksu tuntui kylmätiskin tarjontaa ihailevan nenään ensimmäisenä.

Kompassissa nautittiin sankoin joukoin torikahveja ja kanttori Salla Palokangas oli laulattamassa torilla kävijöitä. Myös Katariinan torikioskin edessä riitti jäätelön ja paninin ostajia. Uutuusjäätelömaku mascarpone-lime-lemon herätti ihastusta. Maaseutupuoti Katariinan kahvituvan myyntipöydässä oli tarjolla Savolaisen tomaatteja ja avomaan kurkkuja, Tertin kartanon Gourmet -tuotteita ja Luumäkeläistä ilmakuivattua kinkkua, jota sai myös maistella. Mielenkiintoinen maistiainen oli myös Tertin kartanon näkkileipä valkosipulihunajan kera.

Jaana Hellstén