lauantai 11. heinäkuuta 2020

.

Kirjasto suljettu marraskuun ajan

 

Etelä-Karjalan kirjastot Luumäkeä lukuun ottamatta siirtyvät yhteiseen kirjastojärjestelmään joulukuun alussa. Kirjastojärjestelmän perustamistöiden vuoksi alueen kirjastot suljetaan marraskuun ajaksi. Aineistoa ei pystytä tänä aikana lainaamaan, kerrotaan kirjaston tiedotteessa.  Parikkalassa, Lemillä, Ylämaalla ja Taipalsaarella kirjastojen aukioloissa on vain lyhyitä katkoksia.
Kun kirjastojen aineisto- ja asiakasrekisterit yhdistetään, vaihtuvat myös asiakkaiden kirjastokortit uuden järjestelmän avautuessa. Kirjastokimppa on varannut maakuntaan 55 000 kirjastokorttia. Kirjaston avautuessa uudelleen joulukuussa jokainen asiakas saa uuden kirjastokortin. Uutta korttia varten kannattaa ottaa mukaan henkilötodistus tunnistamista varten.

Uudessa järjestelmässä kaikkien kirjastojen aineistokokoelmat tulevat kaikkien maakunnan asukkaiden käyttöön ja lainatut aineistot voi palauttaa mihin tahansa kirjastoon. Kirjastot järjestävät kuljetukset hyödyntäen jo toiminnassa olevia kuljetusjärjestelmiä.
Kirjaston henkilökunnalle marraskuu on työntäyteistä aikaa, sillä uuden käyttöjärjestelmän opetteleminen vie oman aikansa ja vaatii järjestelyjä kirjastossa. Nyt toteutuvaa maakunnan yhteistä kirjastojärjestelmää on suunniteltu jo vuodesta 2007 lähtien, päätös hankinnasta tehtiin viime vuonna. Ruokolahti lähti mukaan uuteen kirjastokimppaan, koska nykyinen ohjelmantoimittaja ei enää kehitä nyt käytössä olevaa ohjelmaa.
Sulun aikana sanomalehdet ovat luettavissa liikuntahallin aulassa, sen aukioloaikana. Aikakauslehtiä liikuntahallin aulaan ei luettavaksi toimiteta.  Kirjastovirkailija Päivi Volkkila kertoi, että maanantaista torstaihin aulassa on koululaisten välipala kello 13.05 - 13.20 välisenä aikana. Silloin lehtien lukeminen voi olla hankalaa.
 
Imatralla pääkirjaston lehtisali ja nettitori ovat avoinna sulkemisaikana maanantaista perjantaihin kello 9 -17, lauantaina kello 10 -15 ja sunnuntaina kello 11 - 15. Lipunmyynti pääkirjastossa on avoinna arkisin kello 10 - 16.
Ruokolahden kirjastossa toimiva Kelan toimipiste on myös suljettu marraskuun ajan. Tällä viikolla kirjastossa avautui näyttely, jossa on esillä tulevan Jazztyttö-musikaalin pukuluonnoksia.

Airi Ruokonen