keskiviikko 3. kesäkuuta 2020

.

Uuden päiväkodin rakentaminen käynnistyy heti pääsiäisen jälkeen

Kunnanvirastossa allekirjoitettiin maanantaina päiväkotirakennuksen urakkasopimukset. Maansiirtotyöt kohteessa käynnistyivät maaliskuun viimeisenä päivänä. Urakkatarjouksen jätti määräaikaan mennessä viisi rakennusliikettä.  Pääurakoitsijaksi kunta valitsi hinnaltaan edullisimman tarjouksen, jonka teki Karjalan Rakennus ja Maalaus Oy Puumalasta. Urakkahinta on 2,833 miljoonaa euroa. Kohteen LVIA-urakan, jonka urakkahinta on 461 800 euroa, toteuttaa Suomen Talotekniikka LVI-Kaari Oy. Sähköurakoinnista vastaa VVS-Sähkö Oy urakkasumma 314 900 euroa.

Karjalan Rakennus ja Maalaus Oy on kolmekymmentä vuotta alalla toiminut perheyritys, jonka johdossa toimii ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittanut rakennusinsinööri Petri Siitonen. Yritys työllistää paikallisia työntekijöitä, myös ruokolahtelaisia. Tällä hetkellä Karjalan Rakennus ja Maalaus Oy:llä on työn alla kohteet Lappeenrannassa, Mikkelissä ja Juvalla. Petri Siitonen luonnehti tämänhetkistä rakentamisen hintatasoa haastavaksi.
Rakentajien työmäärää lisäävät kiristyneet viranomaisten vaatimukset. Verottaja haluaa entistä enemmän tietoa työntekijöistä, jotta harmaaseen talouteen päästäisiin käsiksi. Työmaalla jokaisella työntekijällä on oltava näkyvillä henkilökortti, josta ilmenevät asianosaisen henkilötiedot veronumeroineen. Syyskuussa raportointi työntekijöistä kiristyy entisestään. Petri Siitonen kertoi, että Rasilan päiväkotityömaa työllistää urakka-aikana noin 120 työntekijää. Henkilövahvuus keskimäärin on noin 25 - 30 henkilöä. 

Pääurakoitsija on perehdyttänyt päiväkodin sekä koulun henkilökunnan viime viikolla liittyen rakennustoimintaan. Kirvesmiesporukka ryhtyy töihin tiistaina pääsiäisen jälkeen. Urakkasopimuksen mukaan rakennuskohde on valmiina viimeistään 28. päivä helmikuuta ensi vuonna. Pihatöille on varattu aikaa kesäkuun puoleen väliin saakka. Rakennuksen kerrosala on 1 762 neliötä.

Airi Ruokonen