lauantai 22. helmikuuta 2020

.

Salosaarella toimii eräs vanhimmista kyläyhdistyksistä

Salosaaren Yhteenhiileen Yhdistys eli Syhy on eräs Suomen vanhimmista kyläyhdistyksistä. Se on perustettu 1978.

Yhdistyksen sihteeri Satu Kovalainen kertoo toimintana olevan muun muassa ympäristön siivoustalkoot keväisin, rantakalailta Ukonsalmen sillan kupeessa elokuussa sekä Valojuhla eli Vaittilan koulun pihakuusen valojen sytytys ja ohjelmaa sekä pikkujoulut marras-joulukuussa.

Tänä keväänä oli ensimmäistä kertaa venyttelykurssi koululla, sama pyritään järjestämään syksyllä uudestaan. Viime vuosina on myös tehty luontopolku Ukonlammen ympäristöön sekä Salosaari-lehtinen uusille asukkaille. Tänä kesänä saadaan käyntiin Kylätalkkari-hanke.

Salosaarelaiset toivovat roskakoreja

Kovalainen kertoo, että kunnalta on jo useita kertoja viime vuosien aikana yritetty saada roskakoreja Salosaareen, esimerkiksi mattolaiturille sekä pyöräteiden varsille lenkkeilijöiden käyttöön. Vastaus on ollut kielteinen, syynä tyhjennysten hankala järjestäminen.

Kuitenkin mantereen puolella on heti kirkolla useita roskiksia, joten on herättänyt kummastusta, miten tyhjennys voisi tuottaa kovin suuria ongelmia Ukonsalmen sillan toisella puolen. Asian edistämiseksi Syhyn johtokunta päätti keväälllä kerätä nimiä Repan Riihessä olevaan listaan, joka toimitetaan kunnan edustajille. Nimiä kerätään vielä pari viikkoa.

Tavoitteena vireä kylä

Mukaan kyläyhdistyksen toimintaan kannattaa tulla yhteisöllisyyden ja vireän kylän vuoksi, rohkaisee  Satu Kovalainen. Hän muistuttaa, että on tärkeää pitää huolta asuinympäristöstämme ja sen asioista.

Yhdistyksen johtokunta ottaa mielellään myös vinkkejä tapahtumista, joita kylälle halutaan. Uudet jäsenet ovat aina tervetulleita mukaan toimintaan.

Jaana Hellstén