keskiviikko 3. kesäkuuta 2020

.

Kepeät Kesäpäivät 24.-27.7.

Ruokolahden kesäpäiviä vietetään 24.-27.7 eripuolilla Ruokolahtea. Mukana tapahtumaa tuottamassa ovat Ruokolahden kunta, nuoriso- matkailu-, kulttuuri- ja elinkeinotoimi, Ravintola Alppimaja, Katariinan Kahvitupa, Ruokolahden Palloseura, Nuorisoneuvosto Runne, sekä lukuisat muut Ruokolahden alueella toimivat yhdistykset ja seurat.

Ruokolahti-päivien avaustapahtumana toimii nyt jo perinteeksi muodostunut Suvi-illan sävelet yhteislaulutilaisuus Taitotalon pihalla torstaina klo 18:00 alkaen.

Perjantaina on luvassa tapahtumia moneen eri makuun. Eukkoaukion kesätori pärähtää käyntiin jo klo 14:00. Torimyyjiä on paikalla runsaslukuisesti ja toriyleisöä viihdyttävät sekä Ruokolahden Mieslaulajat, että Vaskikvintetti.
Klo 16:00 alkavat Telttatanssit Ravintola Alppimajan parkkipaikalle nousevassa teltassa. Tanssiyleisöä viihdyttää tuolloin yhden miehen orkesteri: Mr. Breathless. Sikajuhlia vietetään iltaviidestä eteenpäin ja telttatanssit jatkuvat seitsemältä. Mr. Breahless viihdyttää yleisöä vielä illalla Alppimajan sisätiloissa.

Lauantaipäivän ohjelmasta vastaa pääsääntöisesti kunnan nuorisotoimi yhdessä Nuorisoneuvosto Runnen kanssa. Luvassa on nuorille suunnattu kirppistori Eukkoaukiolla klo 12- 14 ja iltapäivästä käynnistyvät ”Putka-jamit” Alppimajan parkkipaikan teltassa. Jameissa esiintyvät mm. Antabus, Ehdokas ja Suomen Tangonuori 2014 Veera Vento. Tapahtuma alkaa klo 15:00 ja tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy.

Aikuisempaan makuun voi kirppistellä Halosentalon pihakirppiksellä lauantaina klo 11:00- 18:00.
Lauantai-illan kruunaa legendaarinen Agents, joka esiintyy Alppimajassa.

Sunnuntaipäivälle on luvassa monenlaista ohjelmaa ympäri kylien. Pohja-Lankilassa pidetään kyläkirkkoa kylätalolla, Hännilän kylätalolla on mahdollisuus seurata IRTI-teatterin ”Yksinäinen saarnipuu” näytöstä, Suikkalan lavalla tanssitaan ja Ruokolahden kirkossa on mahdollisuus rauhoittaa mielensä ”Ilta Saimaalla”-kirkkokonsertissa.

Tämän vuotuiset Ruokolahden Kesäpäivät ovat järjestyksessään ensimmäiset tällä konseptilla järjestettävät Kesäpäivät. Kesäpäivät tulevat jatkossakin sijoittumaan joka vuosi heinäkuun viimeiseen viikonloppuun ja toivottavaa olisi, että eri puolilla Ruokolahtea tapahtuisi tuona ajankohtana mahdollisimman paljon. Lisätietoja tapahtumasta ja tulevien Kesäpäivien tuottamisesta antaa kunnan nuoriso- ja vapaa-aikaohjaaja Hanna-Kaisa Lähde.