lauantai 1. lokakuuta 2022

.

Eksote suosittelee kausi-influenssa - ja pneumokokkibakteerirokotteita

Suomessa maksuttomaan influenssarokotteeseen on oikeutettu jokainen 65 vuotta täyttänyt tai muuten sairautensa tai hoitonsa takia riskiryhmään kuuluva. Eksote  kannustaa kuntalaisia huolehtimaan terveydestään ja ottamaan rokotteen. Ilmaisen rokotteen saa myös henkilö, jonka lähipiirissä on esimerkiksi ikääntynyt tai vastasyntynyt. Oma ilmoitus riittää ilmaisen rokotteen saantiin.
Kausi-influenssarokotukset aloitetaan Eksoten terveys- ja hyvinvointiasemilla sekä Mallu-autossa marraskuussa.
 
Yli 50-vuotiaat eteläkarjalaiset saavat lokakuussa Eksotesta kirjeen, jossa kerrotaan myös pneumokokkitaudeista ja mahdollisuudesta pienentää sairastumisriskiä rokotteella. Kampanjan tarkoituksena on kannustaa riskiryhmään kuuluvia henkilöitä huolehtimaan omaehtoisesti terveydestään. Vastaava rokotuskampanja toteutetaan useissa kaupungeissa Suomessa.

Influenssa ei ole sama asia kuin tavallinen nuhakuume eli flunssa. Influenssa on flunssaa huomattavasti ärhäkämpi tauti ja voi vakavimmillaan johtaa sairaalahoitoon. 65 vuotta täyttäneillä on suurentunut riski sairastua influenssaan, vaikka heillä ei olisi riskiä lisäävää perussairautta.

Pneumokokkibakteeri on merkittävin vakavien bakteeritulehdusten aiheuttaja Suomessa. Riski sairastua vakavaan pneumokokkitautiin kasvaa iän ja perussairauksien myötä. Pneumokokkitaudeissa jo yli 50 vuoden ikä on terveilläkin itsenäinen riskitekijä.

Influenssarokotusten yhteydessä voi rokottautua myös pneumokokkitauteja vastaan. Pneumokokkirokotteen hinta on 85 euroa ja sen asiakas maksaa itse. Jos pneumokokkirokotuksen on saanut jo aikaisemmin, uusintarokotusta ei tarvita.

Pneumokokkirokotetta varten on soitettava omalle terveys- tai hyvinvointiasemalle, jossa rokotustarve tarkistetaan ja annetaan resepti apteekkia varten. Kun rokote on noudettu apteekista, se annetaan terveys- tai hyvinvointiasemalla tai Mallu-autossa.  Kausi-influessarokotteen saa halutessaan samalla käynnillä.

Eksote tiedottaa rokotuksista lehti-ilmoituksilla ja Eksoten verkkosivuilla www.eksote.fi > Kausi-influenssarokotukset.

Eksoten tiedote