lauantai 1. lokakuuta 2022

.

Uusi päiväkoti harjakorkeudessa

Viime perjantaina Kirkonkylän koulun ruokasalissa vietettiin uuden päiväkodin harjannostajaisia. Työt urakkakohteessa käynnistyivät maaliskuun lopussa ja rakennuksen on määrä olla valmiina ensi vuoden helmikuun lopussa. Pihatöille ja istutuksille on varattu aikaa ensi vuoden lokakuun loppuun saakka.

Sivistyslautakunnan puheenjohtaja Mirja Henttonen toi lautakunnan tervehdyksen tilaisuuteen. Henttonen totesi, että päiväkotia on suunniteltu huolellisesti lautakunnassa, kunnanhallituksessa sekä erillisessä työryhmässä. Myös päivähoidon henkilöstö on saanut olla mukana suunnitteluvaiheessa kertomassa käyttäjien näkemystä hankkeeseen. Töitä päiväkotityömaalla on tehty tähän mennessä 250 päivää ja keskimäärin töissä on ollut päivittäin 30 - 40 eri rakennusalan ammattilaista.
Kunnanhallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja Esko Ijäs toivoi, että rakennuttajan järjestämät harjannostajaiset rakentajille olivat sen verran hyvät, että työn jälki on hyvää myös harjannostajaisten jälkeen. Rakentajien puheenvuorossa Matti Salo kiitti valvojana toimivaa Keijo Rasimusta, joka on auttanut tarvittaessa ja on asianmukainen kaveri työmaalla.

Pääurakoitsijan Karjalan Rakennus ja Maalaus Oy:n toimitusjohtaja Petri Siitonen toi esiin tyytyväisyytensä, että yritys sai urakan Ruokolahdelta. Yrityksessä on useita kunnan alueella asuvia työntekijöitä. Aikataulu on rakentajan kannalta haasteellinen, samoin rakennuksen paikan maasto-olosuhteet. Rasimuksen asettaman aikataulun mukaan lämpöjen tuli olla päällä lokakuun viimeisenä päivänä ja näin tapahtui, totesi Siitonen.
Toimitusjohtaja sanoi olevansa tyytyväinen työn edistymiseen. Runkovaihe, jossa olivat mukana oman pitäjän tekijät Matti Salo ja Tero Savolainen, saatiin mallikkaasti pystyyn.  Yhteistyö on sujunut hyvin myös sivu-urakoitsijoiden kanssa, eikä työmaalla ole käytetty vierasmaalaista työvoimaa. Loppua kohden tahti vielä kiristyy, lupasi Petri Siitonen. Tavoitteena on saada valmiiksi talo, joka toimii ainakin seuraavat 30 vuotta.  AR