lauantai 1. lokakuuta 2022

.

Pyhäkoulussa kivointa on kiipeileminen ja askarteleminen

Kerran kuukaudessa parin tunnin ajan  Pohjalankilan kylätalolla kokoontuu Sirpa Frosti-Nenosen vapaaehtoistyönä vetämä pyhäkoulu. Useimmiten paikalla on neljä perhettä. Muutama vuosi sitten Sirpa aloitti pyhäkoulun pitämisen vain lasten kanssa, mutta totesi sitten, että äiditkin ovat mielellään mukana ja saavat samalla juttuseuraa toisistaan.
 
Tällä kertaa pyhäkoulussa olivat mukana Elina, Hilpi, Aili, Linda, Matilda ja Eedit, sekä vierailulla Aleksi, Aarni ja Petra. Pyhäkoulu aloitetaan aina askartelemalla. Tällä kertaa tehtiin pääsiäisteemalla erilaisia koristeita. Askartelun jälkeen siirryttiin hartauteen. Lapset osallistuivat innolla lauluihin, rukoukseen ja leikin ja laulun avulla kerrottuun Raamatun kertomukseen siitä, miten Jeesus tyynnytti myrskyn.

Lopuksi vielä leikittiin laululeikkejä ja musisoitiin yhdessä. Kylätalo monine tiloineen oli pyhäkoululle toimiva kokoontumispaikka ja liikuntasalissa oli lasten hauskaa kiipeillä. Kiipeilyn lisäksi pyhäkoululaiset mainitsivat parhaaksi asiaksi pyhäkoulussa askartelemisen.

Kirkkovuoden tapahtumat näkyvät pyhäkoulun askarteluissa ja hartauksissa. Keväisin tehdään retki Torsanpään laavulle, jossa muun muassa ihmetellään luontoa, kierretään rukouspolkua ja paistetaan makkaraa.

Äiditkin viihtyvät pyhäkoulussa. Heistä on mukavaa, että kylillä on toimintaa ja lapsille on hengellistä ohjelmaa. Seurakunta on huolehtinut myös muuten Pohjalankilasta, sillä kerran viikossa kokoontuu päivä- tai perhekerho. Kotihoidossa oleville lapsille kerhojen luomat sosiaaliset kontaktit ovat tärkeitä. Samoin äideille. Tällä kertaa juttua riittää muun muassa kotiäitiyden arvostuksesta, perhevapaiden jakamisesta ja vapaaehtoistyön vähenemisestä. Pienen porukan äidit tuntevat selvästi hyvin toisensa ja tällä kertaa puuttuneesta perheestä ollaan hiukan huolissaankin. Kerhoporukasta aistii lämpimän kylähengen.

Pohjalankilan pyhäkoulu on tällä hetkellä Ruokolahden ainoa. Vaihtoehtona kuitenkin on Imatran kanssa yhteinen kirjepyhäkoulu. Ruokolahdella 7 perhettä ja Imatralla 14 perhettä saavat joka kuukausi kotiin pyhäkoulukirjeen, jossa on muun muassa lehti, askarteluvinkkejä, värityskuvia ja tarina. Kirjepyhäkouluun voi liittyä mukaan kesken kaudenkin ottamalla yhteyttä Sirpa Frosti-Nenoseen, joka toimii lastenohjaajana Imatran seurakunnassa.

Jaana Hellstén