sunnuntai 2. lokakuuta 2022

.

Ruokolahti nousuun!

Ruokolahti on nousussa, kiitos Kimmon ja Sunan. Kaksi kansanedustajaa pienestä kunnasta on kova juttu, ja nyt jo toisen kerran. Maakuntalehti Etelä-Saimaa otsikoi maanantain lehdessä Ruokolahden rohmut ja tiistain lehdessä Eukkopitäjän ihme. Molemmissa numeroissa Kimmon ja Sunan valinta sai laajalti palstatilaa. Olkaamme kaikki iloisia kahdesta ”omasta”  kansanedustajasta.

Torstaina kokoontuvassa uudessa eduskunnassa on edustava otos Suomen kansasta. Edustajilla on voimakkaita mielipiteitä monista asioista.  Ylen vaalikoneessa yksi ehdolla ollut lausui, että pahinta sortoa on toisen ihmisen ajatusten sorto. Aika näyttää, miten maamme asioita hoidetaan eriävistä mielipiteistä huolimatta.

Seuraavat neljä vuotta tulevat olemaan kovaa vääntöä Kimmolle, Sunalle ja kaikille muille valituille kansamme edustajille. Nyt valtakunnan politiikassa puolueilta sekä muilta sidosryhmiltä vaaditaan vastuuntuntoa. Olemme saaneet koko viime sotien jälkeisen ajan nauttia kasvavasta elintasosta. Nyt olemme tilanteessa, jossa meidän kaikkien on ymmärrettävä, ettei kasvu voi enää jatkua. Toivon tuleviin päätöksiin viisautta, että tarvittavat leikkaukset ja supistukset jakautuisivat tasapuolisesti. Kun olemme kansana saaneet nauttia yhteisestä hyvästä, uskon, että osaamme myös luopua omastamme yhteiseksi hyväksi.

Muutenkin Eukkopitäjässä on viime aikoina noussut esiin myönteisiä uutisia. Kulttuuripalvelu Kaiku ryhtyy pyörittämään toimintaa Ruokolahti-talolla ja entinen Saimaan Loma-Hovi on saanut uuden, nuoren yrittäjän. Hirsiranta avautuu yleisölle kesään mennessä. Kun vielä kunta päätti sittenkin palkata työntekijän liikuntatoimeen, onkin moni asia menossa parempaan päin.

Ihan kohta koittaa kesä ja kesän mukanaan tuomat harrastukset. Perinteisesti niitä on Eukkopitäjässä ollut runsain määrin. Jo kahdenkymmenen vuoden ajan kunnassa on toteutettu KKI-tapahtumia, jotka ovat saaneet suuren suosion. Tapahtumat ovat tuottaneet iloa osallistujilleen ja edesauttaneet pitämään hyvää huolta omasta terveydestä. Toivotaan, että tapahtumat saavat jatkoa tänäkin kesänä.

Jokainen meistä voi olla mukana nostamassa Ruokolahtea ja koko Suomea nousuun. Hyvä työ ja myö!

Airi Ruokonen