sunnuntai 2. lokakuuta 2022

.

Virmutjoen koululaiset metsäretkellä

Toukokuinen luonto ei ollut ihan parhaimmillaan viime viikon torstaina, kun Virmutjoen koulun oppilaat opettajineen osallistuivat Vuoksen 4H-yhdistyksen järjestämään metsäteemapäivään. Sadetta riitti koko ajaksi ja lämpömittari näytti alle kymmenen asteen lukemia.

Metsäteemapäivä vietiin kuitenkin läpi suunnitelmien mukaan. Oppilaat kävivät ryhmissä neljällä eri rastilla, joissa metsätietoutta jakoivat Stora Enson, SK-Vuoksen, Tornatorin ja 4H-yhdistyksen edustajat. Suomen Metsäsäätiö tukee 4H-yhdistysten toimintaa myöntämällä avustusta oppilaiden kuljetuksiin, kertoi toiminnanjohtaja Pasi Vuorikoski. Metsäsäätiö haluaa tutustuttaa lapsia ja nuoria ihan oikeisiin metsiin maastossa. Kyyti-Bussien linja-autoa ajoi Rauno Vertanen.

Tänä vuonna metsäteemapäivää vietettiin Valkjärven laavulla, jonne matkaa Rasilasta kertyi kolmisenkymmentä kilometriä. Tukikohtana oli Valkjärven laavu, jonka ylläpitäjä on Saimaan Virkistysaluesäätiö. Päivi Tiilikan tekemät retkieväät maistuvat suojaisassa laavussa ja useilla oppilailla oli mukana myös omia eväitä. Parhaimman kokemuksen päivästä saivat ne oppilaat, jotka olivat aamulla varautuneet sateiseen säähän.

Airi Ruokonen

Virmutjoen koulun oppilaiden ajatuksia retkipäivästä

Virmutjoen koulun oppilaiden mielestä metsäteemapäivän retki oli kiva, mutta vesisade ärsytti ja harva oli varautunut siihen. Keli ei tällä kertaa ihan suosinut, vettä satoi, mutta oppilaat jaksoivat. Lapsista päivässä oli mukavinta eväiden syöminen. Rasteja pidettiin hauskoina ja kivoimmiksi rasteiksi lapset mainitsivat Tornatorin rastin, Stora Enson puiden mittaus-rastin ja 4H:n rastin.Rasteilla päästiin kokeilemaan mm. taimen istutusta, puiden mittaamista, suunnistusta ja kasvien tunnistamista. Haastattelussa olivat mukana: Linda, Jonna, Otto, Väinö, Milla, Siiri, Merja ja Juuli.