lauantai 1. lokakuuta 2022

.

Kansalaisopiston kuvataiteen aikuisryhmien näyttely esillä kirjastossa

 

Taiteilijoiden luonteet näkyvät heidän teoksissaan

 

Ruokolahden kirjasto Suovillassa on kirjaston aukioloaikoina kesän ajan nähtävissä Kansalaisopiston aikuisten kuvataide-, akvarellimaalaus- ja keramiikkaryhmien näyttely nimeltään Vire. Näyttelyssä on esillä hyvin erilaisia ja eri tekniikoilla toteutettuja teoksia. Taiteilijoiden erilaiset luonteet näkyvät heidän töissään.

 

Ensin vastaan tulevat lasivitriineissä olevat keramiikat. Ihastuttavaa antia ovat muun muassa Leena Halosen ja Päivi Lipposen sympaattiset savihahmot sekä Noora Wessmanin kaunis havusavimalja.

 

Kirjaston takaseinää kohti kulkiessa katse kiinnittyy heti Hannamari Leppäsen upean villiin ja vapaaseen Solina-akryylityöhön. Näyttelyn suurikokoisin työ pysäyttää pitemmäksi aikaa tutkimaan erilaisia muotojaan ja värejään.

 

Näyttelyn monipuolisimpia ja taitavimpia tekijöitä on ehdottomasti Kaisa Pessa. Keramiikassa häneltä jää mieleen aidonoloinen soutuvene. Lisäksi hän on näyttelyn pastelli- ja akvarellitöissään vanginnut elävästi eri vuodenaikojen tunnelmia.

 

Vire- näyttelyssä on muutenkin monia herkän kauniita akvarellitöitä esimerkiksi Sinikka Hänniseltä ja Riitta Lempiäiseltä. Linnut ovat päässeet suureen rooliin monen maalauksen aiheena. Upeita ovat muun muassa Tuula Suikkasen Ruuhkaa ilmassa sekä Paula Anderssonin upean värikäs Syysmuutto.

 

Modernimpaa suuntausta näyttelyssä edustaa Leila Ronkosen akryylillä ja kohopastalla toteuttama mielenkiintoinen ja tulkinnanvaraa antava Universumi.

 

Jaana Hellstén

 

Kuva: Hannamari Leppäsen Solina