sunnuntai 2. lokakuuta 2022

.

Salosaaren kuutosluokkalaiset ovat Etelä-Karjalan parhaita luontotietäjiä

Kirkonkylän koulun Salosaaren väistötilojen kuutoset on pärjännyt hyvin Luokasta luontoon -luonnontuotekisassa. Luokka oli Etelä-Karjalan paras kuudes luokka.

Syksyllä Arktiset Aromit ry järjesti kuudensille luokille suunnatun Luonnontuotekisan. Kisan tarkoituksena oli herätellä nuorten kiinnostusta meitä ympäröivään luontoon ja siellä kasvaviin hyötykasveihin.

Jokainen oppilas täytti lokakuun loppupuolella oman kysymyslomakkeensa, jossa piti muun muassa tunnistaa marjoja ja sieniä sekä tietää luonnonyrttien käytöstä. Kilpailijoidemme mielestä kysymykset olivat helppoja, vaikka kysymyslomake tuntuikin yllätyskokeelta. Tuloksista ei otettu stressiä. Eukäteen  oppilaat saivat Luokasta luontoon -oppaan tutustuttavakseen. Oppaassa esitellään monipuolisesti syötäviä luonnonmarjoja, -sieniä ja villivihanneksia.

Palkinnoksi voittajat saivat sadan euron lahjakortin, joka yhdessä päätettiin käyttää pikkujouluihin vuoden viimeisen kouluviikon keskiviikkona. Ruotsin risteilyäkin ehdotettiin, mutta siihen ei sata euroa riittänyt. Otto Valkonen ja Niko Somppi saivat arvonnassa lisäksi pelikortit.

Opettaja Jaana Rikkonen kehui luokkaansa ylivedoksi ja kertoi heidän olevan keskitasoa korkeammalla tiedoiltaan. Auttaneeko luontotiedoissa myös luonnon keskellä opiskelu? Salosaaren väistötiloissa Saimaa näkyy ikkunasta ja luokkakuvakin voitiin ottaa metsässä.

Oppilaat kehuvatkin koulurakennustaan ja sen sijaintia. Tilat ovat heistä kivat ja tekemistä sekä pihaa on enemmän kuin Rasilassa. Kesäkeleillä oppilaat pääsevät uimaan omaan rantaan.

Jaana Hellstén