lauantai 1. lokakuuta 2022

.

Etelä-Saimaan alue kilpailee vuoden retkikohteen tittelistä

 

Vuoden Retkikohde 2016 -kilpailun finaali on käynnissä, ja 5000 euron palkinnosta kilpailee yhteensä kymmenen kohdetta. Vuoden Retkikohde valitaan yleisöäänestyksellä GoExpo-internetsivuilla. Tämän vuoden kilpailun teemana on retkeilyvesistö.

Vuoden retkikohde -finaalissa on mukana luontoretkeilyyn sopivia vesistöjä, joissa on tarjolla retkeilypalveluita ympärivuotisesti. Finaaliin pääsivät viidenkymmenen kohteen joukosta: Etelä-Saimaa, Inarijärvi, Kalajoki, Koloveden kansallispuisto, Lentua, Linnansaaren kansallispuisto, Päijänteen kansallispuisto, Raahen saaristo, Saaristomeren kansallispuisto ja Tuusulanjärvi. Retkeilyalan ammattilaisista koostuva raati huomioi valinnassa palveluiden lisäksi mm. kohteen saavutettavuutta ja viimeaikaisia uudistuksia.

Vuoden Retkikohde -kilpailu järjestetään nyt kahdennentoista kerran. Kilpailulla pyritään edistämään retkeilyn ja retkeilykohteiden tunnettuutta sekä löytämään uusia, kiinnostavia kohteita. Suomen Messusäätiön palkintostipendi on tarkoitettu kohteen toiminnan kehittämiseen jakävijöiden hyödyksi, esimerkiksi uuden nuotiopaikan rakentamiseen tai nettisivujen parantamiseen. Viime vuoden teema olivat retkeilypalvelu, ja silloin tittelin voitti Mäntyharju-Repovesi reitit.