sunnuntai 12. heinäkuuta 2020

.

Yhteiset pullakahvit turvapaikanhakijanuorten kanssa

 

Liikuntahallin nuorisotilassa vietettiin viime viikon tiistaina avoimia ovia. Muuten kyseessä oli tavallinen nuortenilta, mutta ohjelmassa oli pullanpaistoa ja Jaakkiman kampuksen nuoret turvapaikanhakijat oli kutsuttu peli-illastaan suoraan yhteisille pullakahveille, kertoi kunnan nuoriso-ohjaajana toimiva Niina Nykänen. Pienen hetken paikalla oli paljon väkeä ja pulla tuntui vetävän oman kunnankin nuoria paikalle.

Maahanmuuttajanuorten kanssa pyritään saamaan aikaan kaverisuhteita luontevasti yhdessä tekemällä, pakottaen mikään ei onnistu. Täällä kuitenkin yhdessä asutaan, rauhalliseen yhteiseloon pyrkien. Seuraavaksi vietetään yhteistä elokuvailtaa Jaakkiman kampuksella. Kaikki yli 14-vuotiaat nuoret ovat tervetulleita mukaan katsomaan Ace Ventura -elokuvaa, viettämään iltaa ja syömään iltapalaa, Nykänen kertoo. Myös koulun kanssa on tehty aiheen tiimoilta yhteistyösuunnitelmia. Ensimmäisestä yhteisestä illasta saatiin hyvä alku. Kaikki olivat samassa huoneessa ja hiukan jutteluakin jo syntyi. Kivoja nuoria on Nykäsen mukaan molemmin puolin.

Nuortenillat ovat tilassa joka viikko maanantaina ja tiistaina yläkouluikäisille ja keskiviikkoisin 5-6 -luokkalaisille.  Tilassa on mahdollista muun muassa pelata biljardia, kahvitella, seurustella ja käyttää tietokoneita.


Jaana Hellstén