perjantai 29. toukokuuta 2020

.

Vapputunnelmaa Eukkoaukiolla

 

Perinteinen Ruokolahden Mieslaulajien vapputervehdys veti Eukkoaukiolle jälleen kerran väkeä. Tänä vuonna ennen mieskuoron keväisiä lauluja Kari Toiviainen lähetti liikkeelle Karelia Tractors-yhdistyksen ruokolahtelaiset menopelit. Torin laidalle kokoontuneet vanhat ja vähän uudemmatkin traktorit herättivät kiinnostusta. Hevosvoimia oli joka lähtöön, piikkilangankiristäjästä etukuormaajalla varustettuun malliin saakka. Matka Rautjärven Traktori-marssille alkoi näyttävästi. 

Vappupuheen pitäjänä oli tänä vuonna Taipalsaaren hallintojohtajaksi siirtynyt Eija Hämäläinen. Eija muisteli  maalla viettämiään lapsuuden vappuja, joihin eivät marssit kuuluneet. Vappu oli lähinnä ylimääräinen vapaapäivä koulusta, äidin paistamat munkit ja sima.

Myöhemmin keskustaajamassa asuessa vappuun liittyi jo Mieslaulajien kevätlauluja Säästöpankin rappusilla. Kun perhe muutti maalle, vappuna rapsuteltiin piha, viihdyttiin muutenkin omissa oloissa. Sima ja munkit kuuluivat vapun ohjelmaan ja perheen poikien mielestä ne olivatkin vapussa sitä mukavinta, se on jäänyt mieleen.

Eija Hämäläinen tunnusti, että ylioppilaslakki oli ensimmäistä kertaa päässä sitten lakin saamisen ja virallisen valokuvauksen. Puheenpitäjä loi lyhyen katsauksen vapun historiaan. Työväen juhlapäivästä tuli aikanaan myös opiskelijoiden juhla ja nykyisin vappua vietetään kaikkien yhteisenä kesäkauden aloittamisen päivänä. Eija Hämäläinen kutsui ensi vuoden puhujaksi kunnan hallintojohtaja Susanna Kaskisen.

Mieslaulajat esittivät Eukkoaukiolla sikermän keväisiä lauluja Niina Mangströmin johdolla.  Aamuinen laulutervehdys toimi äänenavaajana iltapäivällä opiston kampuksella pidettyyn konserttiin yhdessä Laulu-Eukkojen kanssa. Tänä vuonna ohjelmistossa oli erityisesti operettisäveliä.

AR