maanantai 1. kesäkuuta 2020

.

Ruokolahti-Seura käynnisti kaksi hanketta

Ruokolahti-talon pihapiirin rakennukset vaativat jatkuvaa huoltamista. Pärekattoja on uusittava. Työ aloitetaan riihestä. Samalla riihen sivurakennuksen lattia kunnostetaan. Museoon ei ole tulossa korjauksia tänä kesänä.

 

Perinteiset markkinat jäävät väliin tänä vuonna

Etelä-Karjalan Kärki Leader on myöntänyt Ruokolahti-Seuralle rahoituksen kahteen hankkeeseen, joiden tavoitteena on nostaa Ruokolahden kirkonmäen ulkomuseoalueen profiilia ja lisätä alueen vetovoimaa. Investoinihankkeessa Seura kohentaa alueen ilmettä uusimalla pärekattoja, raivaamalla ympäristöä, kunnostamalla ulkoesityspaikkaa sekä tuottamalla ympäristötaideteoksia. Kehittämishankeen avulla panostetaan alueen markkinointiin, tapahtumatarjontaan ja lisätään koko alueen positiivista näkyvyyttä.


Ruokolahti-Seura on solminut yhteistyösopimuksen Kulttuuripalvelu Kaikun kanssa. Sopimuksen mukaan Kaiku vastaa Ruokolahti-talon toiminnasta. Talon varauksista vastaa nyt toista kesää Kaiku. Kesän mittaan on tulossa kaikille avoimia tapahtumia. Kaiku kutsuu yhdistyksiä ja muita toimijoita yhteiseen tapaamiseen Kesäkahvilaan keskiviikkona 8.6. kello 18.

Rukiilla mennään

Ruokolahti-Seuran johtokunta on päättänyt pitää tänä vuonna markkinoiden suhteen välivuoden. Seura osallistuu Kaikun järjestämään Elonkorjuujuhlaan 28. päivä elokuuta. Tavoitteena on saada myyntiin riihitettyä rukiista uutispuuroa ja jauhoja. Edellytyksenä on rukiin valmistuminen riittävän ajoissa.  Perinteisiä markkinoita ei lokakuussa järjestetä. Päätökseen vaikutti eniten se, ettei koulun tiloja ole käytettävissä.


Vuosi 2017 on Seuran juhlavuosi. Silloin markkinoihin panostetaan ja tavoitteena on myös uudistaa tapahtumaa.