torstai 21. tammikuuta 2021

.

Lentävä moottorisaha, tyttöbändi, paloauto ja senioritanssia, Kevätkirmauksessa viihtyivät kaikenikäiset

 

Ruokolahden Eukkoaukiolla nähtiin viime torstaina koko päivän yhdistysten välistä yhteistyötä, kun Vanhempainyhdistyksen järjestämässä ja Ruokolahden MLL:n tukemassa Kevätkirmaus- tapahtumassa oli ohjelmaa koko päivän eri toimijoiden voimin.

Ohjelmassa koettiin eskareiden jumppashow, senioritanssia, Toimentuvan muotinäytös, oppilaiden ja opettajien mölkkyturnaus, tyttöbändi Elgebra keikkaili ja Janne Mustonen esiintyi kahteen otteeseen, ensin iltapäivällä oli taikashow ja illalla vielä moottorisahashow. Väkeä oli epävakaisesta säästä huolimatta hyvin liikkeellä, eikä haitannut vaikka taikashow nähtiin vesisateessa. Mukana menossa oli myös Ruokolahden Äijä Kari Toiviainen.

Koululaiset toivat ikäihmisiä torille

Mukana päivää järjestämässä olivat Sydänyhdistys, Eläkkeensaajat, Eläkeliitto, Martat, Eksote, Saimia, Etelä-Karjalan pelastuslaitos, Vanhusneuvosto, Kristilliset eläkeläiset ja Ruokolahden VPK. Terveysasiat olivat esillä, kun oli mahdollista testata esimerkiksi puristusvoimaansa ja tasapainoaan. Tulokset saattoivat olla yllättäviäkin.

Kirkonkylän koulun koululaiset ulkoiluttivat ikäihmisiä ja toivat heitä torille ohjelman pariin. Ohjelmaa oli myös kirjastossa, jossa askarreltiin ja Kristilliset eläkeläiset lukivat satuja lapsille. Illalla aurinko paistoi jo lämpimästi ja moottorisahashow keräsi paikalle monenikäisiä katsojia. Ruokolahdelta kotoisin oleva Janne Mustonen oli ehdottomasti päivän kohokohta esityksineen. JH