torstai 21. tammikuuta 2021

.

Terhokerho-tapahtuma oli täynnä leikkiä ja riemua monenikäisten kesken

 

Keskiviikkona 22.6. Kesäkahvila Kaikun pihapiiri ja Ruokolahti-talo täyttyivät leikkivistä lapsista ja aikuisista. Terhokerhon nimellä kulkenut Koko Suomi leikkii –hankkeen, Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) ja Kaikun yhteinen leikkitapahtuma tarjosi iloa, eloa ja valoa, kun aurinko helli osallistujia.

Yhdessä lastenlastensa kanssa kerhoon oli tullut ruokolahtelainen Eila Malinen. Espoosta saakka mummin luo kyläilemään saapuneet Enni Malinen (4v.) ja Sanni Sevón (11v) viihtyivät tapahtumassa hyvin. Enni kertoi, että kivointa tapahtumassa oli kaikki ja Sannin mielestä hauskinta oli leikkikirpun askartelu.


Tapahtumassa tehtiin myös epävirallista tutkimusta suomalaisten lempileikeistä. Tammenterhokorteille kirjautui ruokolahtelaisten lasten ja aikuisten lempileikeistä mm. hippa, frisbeen heitto, keinuminen, Barbie-leikit, polttopallo, kymmenen tikkua laudalla, legoilla rakentaminen ja twistillä pelattava sokkelo.
Terhokerhot ovat osa isompaa kokonaisuutta. Yksinäisyys on suurimpia uhkia suomalaisten hyvinvoinnille ja sen torjumiseksi on käynnistetty suurhanke, joka innostaa kaikenikäisiä suomalaisia leikkimään. Koko Suomi leikkii on Suomen Kulttuurirahaston käynnistämä ja rahoittama kolmevuotinen (2014–2016) hanke, jonka toteutuksesta vastaavat yhteistyössä Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Suomen Punainen Risti. Osana hanketta järjestetään Terhokerhoja säännöllisesti, esimerkiksi viikoittaisina puuhahetkinä tai avoimina kokoontumispaikkoina. Niissä leikitään, pelataan, askarrellaan, retkeillään, luetaan, lauletaan tai ollaan vaan yhdessä, sen mukaan mitä osallistujat ovat yhdessä suunnitelleet.

Terhokerhot ovat maksuttomia ja kaikille avoimia kohtaamispaikkoja, jonne ovat tervetulleita niin lapset kuin eläkeläiset ja muut aikuiset viettämään kiireetöntä aikaa ja leikkimään yhdessä. Etukäteisilmoittautumista ei tarvita. Voit tulla mukaan yksin, yhdessä perheesi tai vaikka kummi- tai lastenlastesi kanssa. Ruokolahden oma säännöllisesti toimiva Terhokerho pyritään käynnistämään seuraavan vuoden kuluessa, kerhonohjaajia on tarkoitus kouluttaa Jaakkimalla joulukuussa.

Teksti ja kuva: Minna Helle