maanantai 1. kesäkuuta 2020

.

Presidentti Sauli Niinistö teki pikavierailun Imatralla

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vieraili tiistaina Puumalassa ja keskiviikkona Imatralla. Puumala viettää tänä vuonna juhlavuotta, pitäjä täyttää 400 vuotta. Yksi monipuolisen juhlavuoden kohokohdista varmaan on presidentin vierailu, jonka aikana Sauli Niinistölle esiteltiin Pidä saaristo -siistinä kampanjaa sekä saimaannorpan elämään.

Presidentin lyhyt vierailu Etelä-Savossa ja Etelä-Karjalassa sai kansalaiset liikkeelle. 

Presidentti Niinistö puhui yleisölle ajankohtaisista asioista ja myös arvoista. Niinistö totesi, että pienen kansakunnan vahvuus on siinä, että kansalaiset välittävät toisistaan. Presidentin mieleen oli jäänyt edelliseltä Imatran vierailulta ennen presidentiksi tuloaan paikallinen toimintamalli, jossa syrjäytymisvaarassa olevia nuoria tuetaan monin eri tavoin. Kyse on välittämisestä. Niinistö kehottikin kaikkia kuulijoita olemaan käytettävissä, jos joku on tukea vailla. Pienkin myönteinen, hyvä sana tai ele saattaa olla kantava voima nuorelle, jolla on vaikeaa.

Presidentti käsitteli myös ajankohtaisia asioita maailmalta, päällimmäisenä Englannin eroaminen Euroopan Unionista. Niinistö totesi, ettei Euroopan turvallisuus ole erityisesti heikentymässä, vaikka Englanti eroaa. Englanti on vain vähän innostunut Euroopan turvallisuuspolitiikasta, totesi tasavallan päämies.

Airi Ruokonen