torstai 21. tammikuuta 2021

.

Vertaisohjaajien liikuntaryhmissä on tilaa uusillekin liikkujille

Vertaisohjaajien vetämiin liikuntaryhmiin mahtuu vielä mukaan ja niihin kaivataankin lisää väkeä. Ryhmät ovat ikärajattomia, maksuttomia ja niihin voi vain mennä ilmoittautumatta liikkumaan.

Keskiviikkoisin liikuntahallilla pelataan bocciaa kello 12-14. Etukäteen ei tarvitse osata, vaan mukaan voi mennä pelailemaan ja oppimaan samalla.

Torstaina kello 11-12 kokoontuu liikuntahallin kolmososassa vertaisohjaajien vetämä tasapainoryhmä. Näin liukkaan vuodenajan alettua tasapaino on jokaiselle hyvin tärkeä asia. Ryhmässä tehdään tasapainoharjoitteita, venytellään ja tehdään hiukan lihaskuntoakin. Ryhmää vetävät vertaisohjaajat vaihtuvat eri kerroilla hiukan.

Paidasta tunnistaa

Koulutetut vertaisohjaajat tunnistaa sinisistä  t-paidoista, joissa lukee selässä vertaisohjaaja. Heiltä voi kysyä liikkumiseen vinkkejä muutenkin ja hyödyntää heidän osaamistaan. Vertaisohjaajat muistuttavat, että liikkeellä pysyminen ehkäisee monia vaivoja ja omalla asenteella on suuri merkitys.

Tasapainoryhmäläiset kertovat, että aina oppii jotain uutta ja liikkeet ovat sellaisia, mitä voi tehdä kotonakin. Toisaalta ryhmän sosiaalisuus on tärkeä elementti, yhdessä tulee liikuttua eri tavalla kuin yksin kotona. Miehiä ryhmään tosin kaivattaisiin lisää mukaan vahvistamaan maskuliinista puolta. JH