torstai 21. tammikuuta 2021

.

Joulutapahtumia useana päivänä

 

Ruokolahden omat Joulumarkkinat pidetään ulkomuseoalueella Ruokolahti-talolla ja sen pihapiirissä perjantaina 25.11. kello 15-19 välisenä aikana. Kulttuuripalvelu Kaikun Kesäkahvila Kaiku on avoinna Ruokolahti-talossa ja talon pihapiiriin on tulossa runsaasti myyjiä. Tapahtuma on osa Ulkomuseoalue eläväksi -kehittämishanketta, jota hallinnoi Ruokolahti-Seura ry. Seuran myyntipiste on pihapiirin riihessä, jossa on myytävänä uutisruispuuroa, ruisleipää ja ruisjauhoja tämän vuoden satoa.

Joulumarkkinoiden avauksen suorittavat Ruokolahden Äijä Kari Toiviainen ja Ruokolahden Eukko Raija Salakka kello 15.  Markkinoilla jouluista musiikkia esittävät Merja Ranta ja Topi Hartikanen. Seppäkin on paikalla ja joulupukki on luvannut vierailla ulkomuseoalueen joulumarkkinoilla.
Joulumarkkinoilla on reilu 20 myyjää ja tuotteiden esittelijää. Ainakin leivonnaisia, käsitöitä ja kransseja on myynnissä talon pihapiirissä.
Kesäkahvila Kaikussa on myynnissä kahvia, teetä, glögiä ja leivonnaisia sekä käsityöläisten tuotteita.

Taitotalon joulu

Taitotalolla joulumyyjäiset pidetään sunnuntaina 27. päivä marraskuuta kello 11 - 15 välisenä aikana. Myyjäistuotteiden lisäksi Taitotalolla on luvassa joulupukki studiolla, Veeti Tikkasen ja Janina Valkin lauluesityksiä sekä satutäti Katjan joulusatu. Hevosajelulle pääsee pientä maksua vastaan.

Rasilan raitin joulu avataan maanantaina

Rasilan yritykset avaavat joulukauden tulevana maanantaina. Tänä vuonna kymmenen yritystä on mukana Joulupassissa. Keräämällä viisi leimaa passiin pääset mukaan 350 euron lahjakortin arvontaan, joka tehdään 22. päivä joulukuuta. Maanantaina kello 10 aikaan Mari Tonder järjestää Eukkoaukiolla tonttumaisen kahvakuulajumpan. Kello 11 alkaen Nällisuontien alussa on paikallisten yritysten järjestämä ohrapuurotarjoilu. Puuron on hauduttanut suun mukaiseksi Sinin Soppa.

Käsityöyhdistyksen myyjäiset

Ruokolahden Käsityöyhdistys järjestää kaksipäiväiset joulumyyjäiset Putkassa 3. ja 4. päivä joulukuuta. Näissä myyjäisissä on tarjolla arvontaa sekä kahvitarjoilu.