lauantai 1. lokakuuta 2022

.

Ruokolahden VPK:lla on uusi ensivaste- ja miehistönkuljetusauto

 

Ruokolahden VPK:ssa saatiin käyttöön uusi ensivaste- ja miehistönkuljetusauto. Autoon mahtuu yhdeksän henkeä ja tarvittaessa erilaista kalustoa.

Uusi, nelivetoinen auto parantaa merkittävästi sekä kuntalaisten turvallisuutta että palokuntalaisten työturvallisuutta. Edellinen auto oli takavetoinen, joten se ei ollut varmin mahdollinen kulkupeli kaikissa olosuhteissa. Isoilla autoilla ei myöskään mahdu kaikille pikkuteille, kertoo Arto Sikiö.

Ruokolahden VPK:n puheenjohtaja Esko Toivonen kiittää kuntaa hienosta teosta VPK:n pankkilainan takaamisessa. Auto tuli maksamaan noin 60 000 euroa, johon Palosuojelurahastolta tuli tukea 16 000 euroa. Etelä-Karjalan pelastuslaitoksella ei ollut mahdollisuutta auton hankintaan osallistua.

Uusia toivotaan mukaan joukkoon

Ruokolahden VPK:ssa toimii aktiivisesti parikymmentä palokuntalaista. Liikaa väkeä ei ole, ja uusia toivotaankin liittymään joukkoon. Mukaan pääsee ottamalla yhteyttä Petri Leppäseen puhelimitse tai sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.  

Kiinnostunut pääsee toimintaan ja koulutukseen mukaan rekrytointihaastattelun kautta. Esko Toivonen tähdentää, ettei kyse ole varsinaisesta vapaaehtoistyöstä, sillä työssä on turvallisuuden takia pätevyysvaatimuksensa. VPK on valmiina tositoimiin jatkuvasti, meidän jokaisen turvaksi.

Harjoittelemaan pääsee jo kymmenvuotiaana. Nuoriso-osasto harjoittelee tiistaisin puoli kuudesta eteenpäin. Aktiivisia naisjäseniä on tällä hetkellä muutamia. Nuoriso-osastossa tyttöjä sitäkin enemmän.

Arto Sikiö, Esko Toivonen ja Jaakko Ahtiainen kehuvat VPK:ssa toimimista hyväksi harrastukseksi, jossa pääsee tekemään jotain hyödyllistä ja auttamaan muita. Porukka on hyvä ja sen kanssa järjestetään myös muun muassa toimintakykyä ylläpitävää liikuntaa. Joka sunnuntai-ilta esimerkiksi jumpataan Outi Pöyhösen johdolla ja mukaan pääsevät palokuntalaisten puolisotkin. Liikuntaan saa VPK:ssa lisää motivaatiota, sillä kuntotestit täytyy läpäistä vuosittain, Arto pohtii. Valmiiksi ei kuitenkaan tarvitse olla huippukunnossa, miehet muistuttavat. Tehtäviä löytyy joka lähtöön.

Jaana Hellstén