lauantai 1. lokakuuta 2022

.

Liikuntahallissa jokainen liikkuu henkilökohtaisen poletin turvin

(HUOM! Nettilehti löytyy vuoden 2016 kansiosta!)

 

Kunta on päättänyt jatkaa liikuntahallin kunto- ja voimailusalin laajennettuja aukioloaikoja. Käytännössä on kyse siitä, että kuntosalin ja painonnostosalin poletin lunastaneet käyttäjät voivat käyttää tiloja myös viikonloppuisin kello 16 - 20 välisenä aikana ja arkipyhinä kello 8 - 22 välisenä aikana. Liikuntahallista on poistuttava sulkemisaikana, koska hälytyslaitteet menevät silloin päälle, muistuttaa liikuntapaikanhoitaja Miikka Klemola

Kunnassa on selvitetty omatoimista liikuntahallin käyttöä. Esimerkiksi joulupyhien aikana kävijämäärä nousi kolmena päivänä yhteensä 50 henkeen. Syksyn aikana arkisin kello 16 - 20 välisenä aikana kävijämäärä on vaihdellut yhdestä yhteentoista kävijään. Kunnanjohtaja Antti Pätilä pohdiskeli, onko aukioloaikojen laajentaminen järkevää vai ei. Osa normaaliaikoina käyneistä on siirtynyt käyttämään laajennettua aukioloaikaa, kävijämäärä ei välttämättä ole ainakaan kovinkaan paljon lisääntynyt. Liikuntatilat on tarkoitettu kuntalaisten käyttöön ja siitähän tässä on kysymys, parempaa palvelua kuntalaisille.

Kunnassa työskentelee kaksi vakituista ja yksi työllistämistuella palkattua liikuntapaikanhoitajaa. Heidän työtehtäviinsä kuuluu kenttien hoidon lisäksi latujen tekeminen talviaikaan. Työntekijä on paikalla viikonloppuna liikuntahallissa silloin, kun siellä on käynnissä turnauksia. Muuna aikana töitä riittää kentällä, kaukaloissa ja laduilla, pelkästään hallin valvomossa päivystämiseen ei työaika riitä. Samasta syystä polettien osto on keskitetty kirjastoon ja keskustoimistoon sekä virka-aikana Kirkonkylän koulun kansliaan. Jos liikuntahallin valvomossa on henkilö paikalla, voi poletin ostoa häneltäkin tiedustella.
Liikuntasalin käytössä on jo toiminnassa sähköinen kalenteri, josta kuntalaiset voivat varata käyttövuoroja. Ajanvaraus löytyy kunnan kotisivuilta liikuntapaikat -otsikon alta.


Miikka Klemola muistuttaa, että poletti on henkilökohtainen. Omalla poletilla ei saa päästää liikuntahalliin sisään muita. Liikuntahallissa on kameravalvonta, jolla seurataan omatoimikäyttäjiä. Samalla ulko-oven avauksella voi toki useampi henkilö mennä sisään, mutta jokaisen on muistettava vilauttaa omaa polettiaan lukulaitetta vasten.


Airi Ruokonen