lauantai 1. lokakuuta 2022

.

Kirkonkylän koulun viidesluokka sai kunniamaininnan

Kaakkois-Suomen liikenneturvallisuustyöryhmä järjesti maalis-huhtikuussa Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan alueen viidesluokkalaisille piirustuskilpailun aiheella “turvallinen koulumatka”. Kilpailulla työryhmä halusi korostaa liikenneturvallisuusasioiden käsittelyä ja sen tärkeyttä kouluissa.

Kilpailuun saatiin yhteensä 226 piirustusta, 11 eri kunnasta ja 19 koulusta. Kaakkois-Suomen liikenneturvallisuustyöryhmä kävi piirustuksia läpi kokouksessaan ja valitsi voittajakolmikon. Voittaja oli Kausalan koulusta Iitistä, mutta kakkossijalle tuli Lotta Tiilikainen Ruokolahden kirkonkylän koulusta. Perusteluissa todettiin: Työ on selkeä ja hauska, se tuo hyvän mielen. Lisäksi ajatus “mitä isot edellä sitä pienet perässä” käy ilmi hyvin. Lotta sai palkinnoksi pyöräilykypärän.

Tämän vuotisessa piirustuskilpailussa korostui arvioijien mielestä kokonaisuutena Ruokolahden kirkonkylän koulun oppilaiden työt, jotka olivat erittäin monipuolisia ja omaperäisiä. Työryhmä päättikin yksilöpalkintojen lisäksi antaa kunniamaininnan Ruokolahden kirkonkylän koulun 5. luokalle ja sen kaikille oppilaille pienen muiston kilpailusta. Sonja Lehtonen Ely-keskuksesta ja Tarja Korhonen Kaakkois-Suomen liikenneturvasta kävivät viime perjantaina luovuttamassa muistamiset.

Luokan opettajat Eini Sulander ja Merja Korhonen totesivat, että käynnistymisvaikeuksien jälkeen oppilaat keksivät hyvin ideoita. Viitosluokkalaiset kokevat parantamisen aiheeksi muun muassa sen, että autoilijat antaisivat paremmin tilaa mennä suojatien yli. Alikulkutunneleita koululaiset pitivät kätevinä ja turvallisuutta lisäävinä. Itsekin voi heidän mukaansa turvallisuuteen vaikuttaa käyttämällä heijastinta ja pyöräilykypärää sekä olemalla tarkkaavainen. JH