lauantai 1. lokakuuta 2022

.

Ruokolahti-markkinat Eukkoaukiolla lauantaina 16.9.

Lokakuun toisen viikonlopun sijaan Ruokolahti-Seuran johtokunta päätti järjestää markkinat jo syyskuun 16. päivä. Tapahtuma järjestetään syyskuun puolella, sillä silloin säät ovat vielä suotuisammat, mitä ne olisivat lokakuussa. Tapahtumapaikkana on Eukkoaukio ja osa Rasilan alueen liiketiloista. Kotiseutumuseo on avoinna markkinoiden ajan kello 10 - 14. Samoin kirjasto, jossa seuran 70-vuotisnäyttely.

Suurissa tapahtumissa parkkipaikat voivat käydä vähiin. Järjestäjät toivovatkin, että osa markkinoille tulijoista jättäisi autonsa museon takana olevalle parkkipaikalle. Museolta pääsee Rasilaan VeturiWillen kyydillä kahden euron korvausta vastaan, samalla opas Päivi Hienonen kertoo alueen historiasta.
Pysäköintitilaa on myös kunnantalon alueella sekä hyvinvointiaseman alaparkkipaikassa. Seuran edustajat järjestävät liikenteenohjauksen.

Omia eväitä ei markkinoille tarvitse ottaa. Ruokolahti-Seura myy ruispuuroa Eukkoaukiolla soppatykistä, Kulma-Kahvila on avoinna ja Alppimajassa kuuluu olevan pizzauuni kuumana. Eukkoaukiolla on myynnissä makkaraa ja seurakunnan diakonia- ja lähetystyö pitävät kahvilaa Kompassissa. Leivonnaisia on myynnissä useammalla yrittäjällä. Ja sitä vanhaa edustavat Virmutjoen Martat, jotka myyvät markkinarinkeleitä.
Ruispuuro valmistetaan viime vuoden sadosta, tämän vuoden satokausi on myöhässä ja seuran toimijoilla kädet täynnä työtä kirjan, markkinoiden ja kotiseutujuhlan johdosta. Rukiinleikkuutalkoita ei järjestetty.

Toritien varressa Kauneushoitola Heidi on avoinna, samoin Toritie kuudessa IT-tuki Arto Karisuo. Samassa talossa on Ruokolahtelaisen toimitus, jossa on tavattavissa myös Etelä-Karjalan KärkiLeaderin edustaja. EukonPuoti on avoinna osoitteessa Rasilantie 57.

Kaikkiaan markkinoille osallistuu yli 40 ruokolahtelaista eri alan toimijaa. Tarkemmat tiedot löytyvät tästä lehdestä sivulta 5.

Kulttuuriakin on luvassa, Ruokolahden Mieslaulajat ovat luvanneet esiintyä makkaran paiston lomassa. F.O. Virtasen Perinneyhdistys on mukana myymässä Ruokolahti-Kuoromahti -äänitettä.
Kello 11 alkaen esiintyvät Ruokolahden Pelimannit. Päivän huippukohta on kello 12, jolloin julkistetaan uusi Ruokolahden Eukko. Kulttuuria on myös tuore Ruokolahti-Seuran julkaisema kirja, jota seuran edustajat myyvät markkinoilla.
Kirjastossa on nähtävillä Ruokolahti-Seuran historiasta kertova näyttely kello 10 - 14. Kirjastossa järjestävät Jaakkiman kampuksen opiskelijat lapsille ohjelmaa.

Kotiseutujuhla

Sunnuntaina on sitten juhlan vuoro. Ruokolahti-Seura järjestää yhdessä seurakunnan kanssa kirkossa seuran 70-vuotisjuhlan, joka alkaa kello 10 messulla. Sen jälkeen nautitaan kirkkokahvit.
Kotiseutujuhla Rakkaudesta kotiseutuun alkaa kahvituksen jälkeen noin kello 12.15. Juhlapuhujaksi on lupautunut Etelä-Karjalan maakuntaydhistyksen puheenjohtaja,  tohtori Antti Vanhanen. Juhlassa esiintyy Ruokolahden Vaskikvintetti. Rkl