lauantai 1. lokakuuta 2022

.

Mikko Vennon tavoitteena luoda ravintola Riihestä kyläläisten olohuone

Salosaarella sijaitseva perinteikäs Repan Riihi on saanut uuden omistajan imatralaisesta Mikko Vennosta. Nimi muuttui joulukuun alusta samalla Ravintola Riiheksi ja ilmettäkin on jo hieman ehditty uudistamaan. Vento kertoo, että remonttia tehtiin tiiviiseen tahtiin talkoovoimin viikon verran ennen avajaisia. Kavereista on ollut suuri apu monessa asiassa.

Ajatuksena Vennolla on tehdä pikkuhiljaa pieniä uudistuksia ja muuttaa paikkaa omannäköiseksi.  Tavoitteenaan uusi omistaja pitää sitä, että Riihi olisi salosaarelaisten olohuone, johon voi vaikka vain piipahtaa kahville, lukemaan lehdet ja tarinoimaan. Ja jos nälkä yllättää, ruoka olisi hyvää ja laadukasta. Lounasta tarjoillaan arkisin ja muinakin aikoina listalta löytyy muun muassa pitsaa ja hampurilaisia. Niitä voi hakea myös kotiin mukaan.

Myös tuttua ja toimivaa toki säilytetään. Karaokea lauletaan edelleen, nyt uusien laitteiden avulla. Asiakkaat ovat myös toivoneet lihapullaperjantaiden ja muikkulounaiden jatkumista. Ylipäätään Vento toivoo kuulevansa asiakkailta toiveita ja ajatuksia Ravintola Riihen suhteen. Yksityistilaisuuksiakin on mahdollista kysellä ja niitä otetaan mahdollisuuksien mukaan.

Iloisesti hymyilevä Mikko Vento kokee saaneensa hyvän vastaanoton kylällä. Ravintola oli tuttu ennestäänkin, sillä hänellä on mökki pienen matkan päässä ja mökkimatkoilla on tullut pysähdyttyä kahville Riiheen. Päätös paikan ostamisesta syntyi nopealla aikataululla ja pitkäaikainen haave omasta baarista alkoi toteutua. Toki hyppy kallionporaajasta ravintoloitsijaksi tuntuu isolta ja moni asia on yllättänyt. Opeteltavaa riittää tekemisen lomassa, Vento pohtii. Onneksi mahtava henkilökunta auttaa paljon ja hallitsee esimerkiksi ravintolakeittiön pyörittämisen.

Ideoita jatkosta Vennolla on alkanut syntyä paljon. Livemusiikkia on ajatuksissa jatkossakin, nyt kun sille saatiin viime viikonloppuna hyvä alku. Terassia voisi kesäksi kunnostaa ja kaupan puolta kehittää asiakkaiden toiveiden mukaan. Esimerkiksi tuoreen leivän myymistä on jo pohdittu.

Haastattelua seuraavana päivänä vapaalla oleva ravintoloitsija aikoi suunnata silti kohti yritystään tärkeän asiakkaan kanssa. Neljävuotias tytär halusi päästä näkemään isänsä ravintolan. Vapaa-ajalla tärkeintä yrittäjäisästä onkin viettää aikaa tytön kanssa.

Jaana Hellstén