lauantai 1. lokakuuta 2022

.

Ruokolahden kunnalla ja seurakunnalla noin 30 kesätyöpaikkaa tarjolla

Ruokolahden kunta tarjoaa kesällä töitä keskimäärin 15 nuorelle. Nuoria työllistetään muun muassa ulkoalueiden hoitoon, kirjastolle, keittiöön, Taitotalolle ja Museoon.
- Yhdistykset vastaavat itse nuorten perehdyttämisestä ja tehtävistä. Siksi meillä ei ole vielä tarkkaan tiedossa, kuinka paljon paikkoja on tänä vuonna avoinna, sanoo kunnan hallintojohtaja Susanna Kaskinen.
Kunnan kesätyöpaikat kiinnostavat tavallisesti useita kymmeniä hakijoita. Kaskinen muistaa, että parhaimpinä vuosina hakemuksia on tullut noin 70.
Tilanteeseen vaikuttaa paljon se, kuinka paljon muita työpaikkoja on tarjolla.
- Viime vuonna jo näkyi talouden piristyminen. Tarjottua kunnan paikkaa ei välttämättä otettu vastaan, koska nuorella oli jo muualta saatu kesätyöpaikka odottamassa.
Ruokolahden kunnan kesätyöpaikkoja voivat hakea kaikki viime vuoden loppuun mennessä 15 vuotta täyttäneet.Hakuaikaa on maaliskuun loppuun asti.
Ruokolahden seurakunta tarjoaa työtä noin 12 nuorelle. Osa paikoista on jo varattu edellisenä vuonna seurakunnalla työskenneille. Hautausmaanhoitajan Arto Sikiön mukaan 4-5 paikkaa on vielä jäljellä.
Seurakunnan kesätyöntekijät vastaavat hautausmaiden ja puistoalueiden hoidosta. Työpaikkoihin on 18 vuoden ikäraja, jonka on asettanut työsuojeluviranomainen.
Paikkoja tulee hakea 2. huhtikuuta mennessä.

Kyselimme ruokolahtelaisilta nuorilta heidän suunnitelmiaan kesätöiden osalta.

Petri Poittinen, 16

- Opiskelen ensimmäistä vuotta Lappeenrannassa lähihoitajaksi.
Kesätyöpaikkaa ei vielä ole. Olen hakenut Stora Ensolle, Eekoolle ja Ruokolahden kunnalle kesätöihin. Jos en sattuisi kesätöitä saamaan, löytyy kotoa kyllä metsähommia koko kesäksi.
Viime kesänä olin puolet kesästä töissä rautakaupassa. Paikan sain niin, että marssin kauppaan ja kysyin kauppiaalta olisiko töitä. Pääsin tekemään ihan kaikkea mahdollista; myyntiä, asiakaspalvelua ja kaikkea muutakin.
Unelmakesätyöni olisi joku helppo työ, josta maksettaisiin hyvää palkkaa.

Tinja Haakana, 16

Opiskelen hotelli- ja ravintola-alaa Imatran ammattiopistossa.
Olen laittanut kesätyöhakemukset Stora Ensolle ja Imatran Prismaan sekä ABC:lle.Viime kesänä en saanut mitään kesätöitä, mutta edellisenä vuonna olin S-marketissa kahden viikon ”Tutustu ja tienaa” -jaksolla.
Unelmieni kesätyö voisi olla vaikka Stora Ensolla. Jos en saa mitään töitä, niin sitten olen kotona ja vahdin vaikka pikkusiskoja.

Aino-Rebekka Tella, 15

Käyn kirkonkylän koulun 9.luokkaa.
Kesällä olen töissä kesäkuun riparilla isosena. Talvella oli jo viikonloppuripari ja nyt kevään aikana nuorteniltoja.
Lisäksi olen hakenut kesätöihin kunnalle, Stora Ensolle ja Eekoolle. Aion hakea myös Ruokolahden Rajulle liikuntakerhojen ohjaajaksi.
Viime kesänä olin töissä seurakunnan tyttöleirillä isosena ja S-marketissa kahden viikon jakson.Unelmieni kesätyö olisi joku vaihteleva työ, missä saisi tutustua moniin erilaisiin tehtäviin.
Töiden lisäksi aion kesällä olla kavereiden kanssa ja harrastaa sählyä. Ajan myös mummon nurmikon pientä palkkaa vastaan.Kesätyörahat aion käyttää omiin harrastuksiin.
Mielestäni nuorille saisi olle enemmän kesätyöpaikkoja tarjolla.  

Tiiu Beranger, 15

Käyn Ruokolahden kirkonkylän koulun 9. luokkaa. Olin Ruokolahden S-marketissa TET-harjoittelussa ja pääsen sinne kesällä kahden viikon ”Tutustu ja tienaa” - kesätyöjaksolle. Olen hakenut myös Stora Ensolle pihahuoltotöihin.
Jos en kesällä pääsisi mihinkään töihin, olisin enemmän kavereiden kanssa ja ehkä vahtisin välillä pikkuveljeä.Unelmieni kesätyö olisi joku ulkotyö.