lauantai 1. lokakuuta 2022

.

Ruokolahdelle kaivataan aikuisia tukihenkilöitä

Mannerheimin lastensuojeluliiton Ruokolahden paikallisyhdistys kaipaa tukihenkilöitä. Puheenjohtajan Noora Kovasen mukaan aikuisia haetaan kolmenlaiseen kaveritoimintaan: aikuiskaveria 4-17-vuotiaille lapsille, kummia tueksi koko perheelle ja ystävää maahanmuuttajaäideille.
Etelä-Karjalan alueella tarve tukihenkilöistä on suuri.
- Tällä hetkellä kymmenellä perheellä on toive aikuiskaverista. Saman verran perheitä odottaa kummia, jotka voisivat olla tukena koko perheelle.
Kovanen uskoo, että kaverin tarpeessa olevia perheitä löytyy varmasti myös Ruokolahdelta.

Tukihenkilöt ovat aikuisia, jotka toimivat perheen arjessa joko lapsen, aikuisen tai koko perheen kaverina. Lapselle tukena oleva aikuiskaveri voi vaikka viedä lasta elokuviin tai harrastaa tämän kanssa.
Tukihenkilöille on tulossa syksyllä koulutus, joka järjestetään Imatralla. Kovanen toivoo, että ruokolahtelaiset innostuisivat lähtemään mukaan tukitoimintoihin.
- Lapset ovat usein innoissaan, kun elämään tulee mukaan uusia aikuisia.
Kovanen tietää, että kolmannen sektorin tuki perhetyöhön on kullanarvoinen lisä.
- Julkisella puolella perhetyö on melko kapea-alaista.

Kovanen toivoo, että Ruokolahdella viriäisi jatkossa muunkinlaista tukitoimintaa. Ruokolahdelle valmistuvan uuden koulun myötä paikkakunnalla voisi aloitella esimerkiksi MLL:n lukumummi-toiminta.
Lukumummit ja -vaarit lukevat yhdessä lasten kanssa koulupäivän aikana kahden kesken tai pienissä ryhmissä. Toiminta on suunnattu lapsille, joilla on haasteita lukemaan oppimisessa.

Tukiaikuisia haetaan nykyisin monessa eri paikassa. Kovanen arvelee, että asenteet avun pyytämistä kohtaan ovat muuttuneet.
- Ennen haluttiin selviytyä itse joka asiassa ja apua oli vaikea pyytää. Nykyisin ollaan avoimempia.

Katja Neuvonen