lauantai 1. lokakuuta 2022

.

Paikallislehden kommenttipalsta vinoilee joka-alan asiantuntijoille

”Erikoisalan asiantuntijana, autonkuljettajana mamu politiikassa. Kuulin kertomani faktan aamukahvitauolla. Hämmennyin itsekin siitä, että minua uskotaan, siispä jatkan tarinaa, kun se hyvän alun saa”
Ruokolahtelais-imatralaisen Saunatonttu-yhtyeen tuorein julkaisu Paikallislehden kommenttipalsta vinoilee kaikkitietäville joka-alan asiantuntijoille.  Henri Niirasen kynästä syntynyt teksti pureutuu niihin paikallislehdissäkin nähtyihin kommentteihin, jossa ihminen julistaa faktana asiaa, josta ei oikeasti tiedä mitään.

Saunatonttu on neljän miehen bändi, joka syntyi pari vuotta sitten laulaja Henri Niirasen aloitteesta. Mukaan lähtivät musiikkipiireistä tutut Henri Helle ja Ville Rautiainen. Kitaran varteen tarttui veli Severi Niiranen.
Niirasen veljekset ja Helle ovat kotoisin Ruokolahdelta, Rautiainen Imatralta. Nykyisin miehet asuvat ympäri Suomea.

Severi Niiranen kuvailee bändin tyyliä perinteiseksi kitaravetoiseksi rypistykseksi.  Pari vuotta sitten julki tulleet ensimmäiset tuotokset saivat seuraa huhtikuun alussa, kun yhtyeen tuoreimmat kaksi kappaletta, Paikallislehden kommenttipalsta ja Älypää, näkivät päivänvalon.
Kolmas ralli Huoleton julkaistaan lähiaikoina.
- Se on kepeä kesäralli, näistä biiseistä helpoiten lähestyttävä. Halusimme venyttää sen julkaisua vähän kesäisempiin ilmoihin.
Kappaleeseen on luvassa myös musiikkivideo.

Saunatonttu on keikkaillut jonkin verran muiden pienempien bändien kanssa yhteiskeikoilla Etelä-Karjalassa. Tällä hetkellä lukkoon lyötyjä keikkoja ei ole, vaikka se toiveissa olisikin.
- Tavoitteena on, että pääsisimme soittamaan enemmän livenä.

Katja Neuvonen