lauantai 1. lokakuuta 2022

.

Rantaharjulta löytyi pullopostia ja korttikätkö

 

 

Ruokolahtelaisen Mari Koskenhelyn kävely tutuilla metsäpoluilla sai yllättäviä käänteitä vappupäivänä. Rasilan laivalaituria kohti kävellyt Koskenhely kiinnitti huomionsa rantaheinässä lojuvaan muovipulloon.
- Vuonna 2003 lähetimme tyttäreni kanssa pullopostia. Siitä lähtien olen aina tarkkaillut, että sattuisiko se meidän pullomme olemaan jossain.
Koskenhely noukki puukepillä muovipullon vedestä ja huomasi, että pullon sisällä todellakin oli paperilappu. Samasta vuonna 2003 lähetetystä pullosta ei kuitenkaan ollut kysymys.

Koskenhelyn löytämä viesti oli päivätty 13.8.2017. Ruutupaperilla oli sekä suomeksi että venäjäksi kirjoitettu teksti, jossa onniteltiin pullon löytäjää ja luvattiin vuoden karkit, jos soittaa kirjeessä annettuun numeroon.
092-alkuiseen numeroon Koskenhely ei koskaan soittanut.
- Tarkistutin numeron Fonecta Finderista eikä se tunnistanut sitä suomalaiseksi numeroksi.

Koko juttu painui unholaan ja lappukin Rasilan S-marketin roskakoriin. Samalla reissulla Koskenhely teki nimittäin toisenkin löydön.
Rantaharjun ja metsäpolun välisellä polkutaipaleella Koskenhelyn huomio kiinnittyi yksityiskohtaan, joka poikkesi muusta metsäpohjasta. Maassa hiekan seassa pilkotti kasa kortteja.
- Ajokortti, pankkikortti, Kela-kortti ja kauppojen asiakaskortteja.
Yhtä korttia lukuun ottamatta kaikki olivat saman 1970-luvulla syntyneen miehen kortteja. Joukossa oli myös yksi kaupan kanta-asiakaskortti naisen nimellä.
- En tuntenut henkilöitä. Muistin kuitenkin, että miehen kanssa samalla sukunimellä olevia asuu Ruokolahdella.

Koskenhely mietti, mistä hän voisi tavoittaa 1970-luvulla syntyneen miehen mahdollisia tuttuja. Hän käveli ravintola Alppimajaan, jossa omistaja Tomi Raijas osasikin kertoa, kenelle kortit kuuluvat.
Hän soitti omistajalle, mutta ei saanut tätä kiinni. Ilmeisesti kuitenkin kortit omistanut mies ja yhdessä kortissa esiintynyt nainen olivat joskus aikoinaan seurustelleet.
- Epäselväksi jäi, miten kortit olivat maastoon päätyneet.

Koskenhely ihmettelee, miten yhdelle ihmiselle sattui kaksi näin poikkeuksellista tapahtumaa ja vielä samana päivänä. Ahkerasti Ruokolahdella lenkkeilevä Koskenhely aikoo tarkkailla lenkkipolkujensa varsia myös jatkossa, mutta ei vastaavanlaisten yllätysten vuoksi.
- Käärmeiden vuoksi lähinnä.

Katja Neuvonen