sunnuntai 1. lokakuuta 2023

.

Pitkä odotus palkittiin

Eroglujen kotona Ruokolahdella tuhisee seitsemänviikkoinen tyttövauva. Serafiina Delalen nimi julkistettiin hiljattain kotona pidetyssä nimenantojuhlassa.

- Serafiina oli myös mummoni äidin äidin nimi. Delale on kurdia ja tarkoittaa hemmoteltua, kertoo vauvan äiti Jenna Eroglu.

Serafiinalla tulee olemaan Ruokolahdella vain muutamia kymmeniä ikätovereita, jos syntyneiden määrä pysyy samoissa lukemissa kuin viime vuonna. 

Etelä-Karjalan keskussairaalan synnytysosaston esimies Tuija Suokas sanoo Ruokolahdella syntyneen viime vuonna 25 lasta. Vuonna 2016 luku oli 30.

 

Kymmenisen vuotta Ruokolahdella asuneet Eroglut ovat huolehtineet omalta osaltaan siitä, että Ruokolahden väkiluku ei laskisi. Serafiina on yrittäjäpariskunta Murat ja Jenna Eroglun neljäs lapsi: pariskunnan esikoinen Mikail on 13, Mustafa täyttää kesällä 9 ja Serine on 8-vuotias.

Neljättä lasta perheeseen ehdittiin toivoa noin kolme vuotta, ennen kuin Serafiina ilmoitti tulostaan.

 

Ruokolahdelta kotoisin oleva Jenna ja Turkin kurdi Murat päätyivät Ruokolahdelle kymmenen vuotta sitten muutaman Nurmijärvellä vietetyn vuoden jälkeen.

Ajatuksena oli, että lapset saisivat käydä samaa koulua kuin Jenna. Nurmijärvellä serkkunsa pitseriassa töissä ollutta Muratia houkutteli oman yrityksen perustaminen. Ruokolahdella ei tuolloin ollut yhtään pitseriaa.

 

Pariskunta muutti Ruokolahdelle Mustafan ollessa pieni vauva. Päätös paluusta Etelä-Karjalaan on osoittautunut oikeaksi.

- Ruokolahti on hyvä paikka kasvattaa lapsia. Täällä kaikki tuntevat toisensa. Apua uskaltaa pyytää ja kaikki ovat valmiita auttamaan, Murat Eroglu sanoo.

Eroglut eivät koe, että Ruokolahdelta puuttuisi lapsiperheiden palveluja. Jenna on tyytyväinen liikuntahalliin, joka mahdollistaa lasten harrastukset omalla paikkakunnalla.

- Ei tarvitse lähteä kuskaamaan lapsia Imatralle.

 

Katja Neuvonen