sunnuntai 1. lokakuuta 2023

.

Tuleva kunnanjohtaja etsii hyviä kalapaikkoja Ruokolahdelta

Ruokolahden kunnanjohtaja Antti Pätilä jää kesän lopussa eläkkeelle. Tehtävää jatkaa Tuomo Sallinen, joka vastaili Ruokolahtelaisen kepeisiin kesäkysymyksiin.

Kuka olet?
Olen Tuomo Sallinen, 28-vuotias Ruokolahden tuleva kunnanjohtaja elokuusta 2018 alkaen. Olen lähtöisin Pohjois-Savosta Iisalmesta.

Milloin muuttokuormasi suuntaa Ruokolahdelle?
Muutan heinäkuun aikana. Tosin vielä en ole löytänyt sopivaa vuokra-asuntoa Ruokolahdelta, mutta toivon löytäväni asunnon piakkoin.

Millä mielin asetut asumaan Etelä-Karjalaan?
Hyvillä mielin! Kihlattuni on lähtöisin Etelä-Karjalasta. Olen tutustunut seutuun paremmin viime vuosina ja tykästynyt niin paljon, että olin valmis muuttamaan pois Pohjois-Savosta.

Mihin paikkoihin aiot ensimmäisenä tutustua Ruokolahdella?
Ihan ensimmäisenä käyn katsomassa Kummakiveä. En ole aikaisemmin sitä käynyt katsomassa, joten se on nähtävä. Aion myös tutustua Ruokolahden kirkonmäen ympäristöön tarkoin. Isäni on pappi,  ja olen asunut Iisalmen vanhassa puupappilassa lapsuuteni ja nuoruuteni. Kalastamaan lähden, kunhan saan tietooni edes kohtalaiset kalapaikat Ruokolahdelta.

Millainen kunnanjohtaja sinusta tulee?
Toivon, että olen asiantunteva ja määrätietoinen, mutta kuitenkin helposti lähestyttävä kunnanjohtaja. Ruokolahden kokoisessa kunnassa kunnanjohtajan vastuulla on monia tehtäviä, joten töitä riittää varmasti. Varsinaisten ”paperitöiden” lisäksi on huomioitava, että kunnanjohtaja edustaa kuntaa ja kuntalaisia. Pyrin osallistumaan eri tapahtumiin ja tutustumaan ihmisiin mahdollisuuksien mukaan lähialueilla.

Millaisissa asioissa toivoisit kuntalaisten olevan sinuun yhteydessä?
Toivon kuntalaisten olevan yhteydessä merkityksellisessä asioissa. Luonnollisesti erilaiset kehitysehdotukset ja positiivinen palaute ovat mieluisimpia yhteydenottoja, mutta myös ongelmista saa olla yhteydessä. Hyvällä ja riittävän perusteellisella asioiden valmistelulla on löydettävissä ratkaisuja vaikeisiinkin asioihin.

Oletko kesäihminen?
Olen enemmän kesäihminen. Mieluisimmat harrastukseni liittyvät kesään. Tosin talvikin menee, kunhan Ruokolahden hiihtoladut ovat kunnossa.

Kaikkien aikojen paras kesämuistosi?
Yhtenä heinäkuun iltana olin kalassa kahden isoveljeni kanssa ja saimme noin 80 kuhaa. Olimme 9-12 vuotiaita, joten vasta kotipihassa ymmärrettiin, että kalojen fileroinnissa ja perkaamisessa on vielä melkoinen työ edessä. Eihän siinä muu auttanut, kun herättää isä avuksi töihin. Kalaa oli niin paljon, että annoimme suurimman osan naapureille.

Mitä laitat grilliin?
Kiuruvedellä työskennellessäni opin arvostamaan todella paljon suomalaista lähiruokaa. Pyrin ostamaan mahdollisimman paljon paikallisia tuotteita, joten niitä menee grilliinkin.

Kesäterveisesi ruokolahtelaisille ja alueen kesäasukkaille?
Toivotan hyvää ja aurinkoista kesää kaikille ruokolahtelaisille ja kesäasukkaille.