sunnuntai 1. lokakuuta 2023

.

Kylmää lenkkiä ja mansikkahilloa

Satu-Johanna Bom on ruokolahtelainen äiti, vaimo ja aikuisopiskelija, joka nauttii kesästä ja syö edelleeen lapsuutensa erikoista salaherkkua.

Kuka olet?

Minä olen Satu-Johanna Bom. Kanssani asustavat aviomieheni, opiskelemaan suuntaava neiti ja poika, joka on tuleva ekaluokkalainen. Lisäksi meillä on 9-vuotias mäyräkoira Väinö.

Missä ja miten asut?

Kotimme sijaitsee ihan Ruokolahden ytimessä eli tuttavallisesti Rasilan raitin varrella. Olemme asuneet omakotitalossamme nyt tänä juhannuksena seitsemän vuotta.

Mitä teet työksesi?
Olen aikuisopiskelija. Kymmenen vuoden välein on tullut ammatti aina uusittua. Kolmas kerta nyt toden ehkä sanoo.

Mitä harrastat?
Harrastukseni ovat aina painottuneet sinne tee se itse -puolelle, eli kaikkeen mitä voi itse tehdä aina varjostimista huonekaluihin, virkkauksesta vaatteisiin. Viime vuosina bloggaaminen on ollut ihan ykkösjuttu.

Mikä on kesässä hienointa?
No kesä itsessään: aurinko ja lämpö. Nyt onkin paras kesä ollut moneen vuoteen, lämmintä ja vihreää. Olen kokonaan kesäihminen.

Mikä on kesäherkkusuosikkisi?
Ei oikeastaan ole mitään erityistä, ehkä mehujäätelö jos nyt pitää joku löytää.

Mikä on parasta Ruokolahdella asumisessa?
Kaikki on lähellä, jopa naapurikaupunki. On kiva kulkea aamulla koiran kanssa ja sanoa huomenta vastaantulijalle. Saat taatusti tervehdyksen takaisin.

Mitä asioita muuttaisit täällä, jos saisit päättää?
Lapsille pitäisi saada leikkipuisto. Kunnassa toki nyt isot investoinnit koulun suhteen, mutta kunnon leikkipuisto on puuttunut aina. Satsaisin myös kesän koko perheen suurempaan tapahtumaan.

Kerro itsestäsi jokin asia, jonka vain harva tietää?
Syön edelleen lapsuuteni salaherkkua kylmää lenkkiä mansikkahillolla. Tosi tärkeä tieto kaikille, jotka aikoo kylään kutsua.

Katja Neuvonen

Tässä juttusarjassa haastatellaan eri-ikäisiä ja erilaisissa elämäntilanteissa olevia ruokolahtelaisia.