sunnuntai 1. lokakuuta 2023

.

Touhuikäiset valloittivat Kauniskallion

6-8-vuotiaat valloittivat Kauniskallion leirikeskuksen maanantaista tiistaihin. Ruokolahden seurakunnan nappulaleirin vetäjinä toimineet Oskari Natunen ja Asta Tella kehuivat sitä, miten nappulaleiri-ikäiset ovat vielä touhuikäisiä ja innostuvat kaikenlaisesta tekemisestä. Leiriläisiä oli yhteensä 21, joista poikia viisi.

Nappulat pääsivät leirivuoroon viimeisinä. Ennen sitä Kauniskalliolla leireilivät junnut ja tyttöleiriläiset. Kesän teemana lastenleireillä on tänä kesänä ollut Maailman värit. Vähän vanhemmille lapsille suunnattu murmelihemmot-leiri ei tänä kesänä kerännyt osallistujia, mutta nuorten leiri pidettiin viime viikonloppuna. Leirikesä huipentuu kesän toiseen ripariin heinä-elokuun vaihteessa.
Ohjelmassa maanantaina oli muun muassa askartelua, saunomista ja uimista, letunpaistoa rantakalliolla, eläintentunnistusta, frisbeegolfia, vilttipalloa, jalkapallokeilausta ja tarinatupa. Tiistaina oli luvassa ainakin luonnossa pelattavaa Afrikan tähden versiota.
Kauniissa kesäsäässä kovin ihmeellistä tekemistä ei Oskarin mukaan lopulta edes tarvitse, kun on hauskaa ylipäätään nauttia ulkona olemisesta ja uimisesta kavereiden kanssa.

Illalla leiriläiset saivat itse olla kehittämässä iltaohjelmaa ja iltahartauden jälkeen huoneissa luettiin vielä iltasadut. Jokaisessa majoitushuoneessa nukkui pienten leiriläisten turvana isonen.

Asta kertoo olleensa itsekin seurakunnan leireillä lapsesta saakka. Kauniskalliolta on siis paljon hyviä muistoja.
Askartelemassa olleet Miila, Linda, Eerika ja Vilja kertoivat tähän mennessä kaiken olleen kivaa. Siskokset Sanni ja Seela kertoivat Sannilta menneen ohi osan leirin alusta hammaslääkärin takia.
8-vuotias Sanni oli ollut leirillä viime vuonnakin, mutta ekalle luokalle menevä sisko Seela oli ensimmäisellä leirillään. Seela kertoi odottavansa tältä kesältä vielä Tykkimäen reissua ja matkaa Helsinkiin.

Jaana Hellstén