lauantai 23. lokakuuta 2021

.

Antti Pätilän kahdeksan vuoden kunnanjohtajapesti on sisältänyt yllättäviä asioita

Kahdeksan vuotta sitten Ruokolahden kunnanjohtajaksi valittiin Antti Pätilä, monelle jo tuttu mies kunnallispolitiikasta. Pätilä oli istunut Ruokolahden kunnanvaltuustossa vuosina 1993-2004, joista kaksi kautta myös kunnanhallituksessa.

 

Nyt Pätilän on aika väistyä kunnanjohtajan tehtävistä, kun jatkajaksi on valittu 28-vuotias Tuomo Sallinen. Antti Pätilä jättää kunnan johtamisen hyvillä mielin Sallisen käsiin. Tärkeitä asioista on käyty yhdessä läpi kesän ja syksyn aikana. 

- Uskon että Tuomo on ammattimies ja löytää oman tiensä Ruokolahden kunnanjohtajana, kommentoi Pätilä.

 

Pätilä kertoo Ruokolahden kunnanjohtajuuden olleen kiinnostava, mutta haastava työ. Kahdeksan vuoden aikana käsiteltävänä on ollut yllättäviä, isoja asioita, kuten kuntarakenteen muutos sekä sote-uudistus. Rakennusten sisäilma-asiat ja niihin liittyvät suuret päätökset ovat myös vieneet paljon kunnanjohtajan aikaa. Uuden päiväkodin ja koulun rakentaminen on ollut kunnan suurin yksittäinen investointi Pätilän aikana.

 

Pätilä kehuu kunnantaloa työskentelypaikkana. 

- Meillä on siellä loistava yhteishenki ja kollegojen välillä vallitsee yhteen hiileen puhaltamisen ilmapiiri, sanoo Pätilä. Hän myös mainitsee suorapuheisuuden olevan tärkeä asia työympäristössä. 

- Kunnassa on paljon pitkäaikaisia työntekijöitä, samaa ikäluokkaa itseni kanssa. Eläköitymisbuumi on juuri siis meneillään, kertoo Pätilä. 

Hän iloitsee siitä, että kunnan palkkalistoille on nyt palkattu osaavaa, nuorta porukkaa. 

- Nuoret työntekijät tuovat tuoreen tavan katsoa asioita, sanoo Pätilä

 

Antti Pätilän mielestä lapsiperheiden asiat ovat nyt Ruokolahdella hyvin. Uusi päiväkoti ja koulu tarjoavat laadukkaita palveluita loistavassa ympäristössä.  

- Nyt panoksia pitää suunnata vanhuspuolelle. Kuntalaisten ikärakennekin on sellainen, että näihin asioihin pitää keskittyä lähivuosina, sanoo Pätilä.

 

Eläkkeelle siirtyminen antaa Antti Pätilällekin aikaa keskittyä erilaisiin asioihin. 

- Kyllähän tämä iso muutos on, kommentoi Pätilä ansiotyön aikakauden päättymistä. Aikaa jää nyt enemmän esimerkiksi metsätöille ja kodin remontoimiselle. Pätilän eläinlääkärivaimo on vielä työelämässä, joten myös kotitöitä riittää. 

- Siivoan, teen pihatöitä ja pikkuremontteja kotona. Myös ruuanlaitto sujuu, kertoo Pätilä. Perheen koira, 1-vuotias healernarttu Indi tuo myös seuraa ja rytmiä päivään.

 Vaimon kanssa yhteinen, mieleinen harrastus on matkailu. Pariskunta tykkää esimerkiksi patikoida ja pyöräillä Euroopan eri kohteissa. Yhteinen suosikkimaa on Italia rentoine ilmapiireineen ja mukavine ihmisineen. 

- Ruoka Italiassa on taivaallista eikä viinikään ole pahaa, kertoo Antti Pätilä.

 

Mielekästä tekemistä siis Antti Pätilällä riittää myös eläkepäivinä. Hän jää hyvillä ja luottavaisin mielin niitä viettämään kommentoiden uraansa kunnanjohtajana: 

- Hyvä maku tästä keikasta jäi.

 

Sanna Äikää