lauantai 23. lokakuuta 2021

.

Ruokolahtelainen kartingia ajava Olli-Petteri Munne tähtää F1-kisoihin

Ruokolahtelainen 15-vuotias Olli-Petteri Munne menestyi marras-joulukuun vaihteessa kartingissa Rotax Max Challenge Grand Finals 2018 -kilpailussa. Kilpailu ajettiin Brasiliassa, Circuito International Paladino karting -radalla ja Munne sijoittui lopulta oman luokkansa seitsemänneksi.

Maailmalla 60 maassa ajetaan paikallista Rotax Max Challenge -sarjaa, joista luokkien parhaat pääsevät osallistumaan Grand Finals kilpailuun. Munnen luokka on Rotax junmax, joka on tarkoitettu 12-15 -vuotiaille kuljettajille. Kuljettajia tässä luokassa Brasiliassa oli 72. Kaikkiaan kilpailijoita Rotax Max Challenge Grand Finals -kilpailussa oli 372 ympäri maailmaa. Suomesta kilpailussa mukana on 12 kuljettajaa tiimeineen.
Olli- Petteri Munnen mukaan Brasilian kisan olosuhteet olivat lämpimät, vähän liiankin.
- Joka päivä oli yli 30 astetta lämmintä, ehkä vähän liikaa pohjoisen pojalle, kertoo Munne.

Olli-Petteri Munnetta jäi hieman harmittamaan finaalissa tekemänsä pieni ajovirhe, joka maksoi muutaman sijan.
- Yhdessä mutkassa tein pienen virheen ja muutama kuski pääsi ohi. Ei tuo seitsemäs sijakaan huono ole, mutta parempaankin olisi ollut mahdollisuus, spekuloi Munne.

Karting-harrastuksensa Olli-Petteri Munne on aloittanut Saarlammen radalta noin kuusivuotiaana. Aktiivista kisauraa on nyt takana kuutisen vuotta. Kalustosta ja valmennuksesta pitää huolta oma isä, Markku Munne. Tällä hetkellä kisa-autoja on yksi, joka on riittävän hyvä.

Talvisaikaan Munne pitää kisakuntoa yllä lenkkeilemällä ja lihaskuntoharjoittelulla. Kartingauton puikkoihin talvitauon jälkeen hän haaveilee pääsevänsä helmi-maaliskuussa.
- Jos jonnekin Etelä-Eurooppaan pääsisi ajamaan, kun täällä Suomessa ajokausi on vähän liian lyhyt, sanoo Munne.

Tulevaisuudensuunnitelmat nuorella kuskilla ovat kunnianhimoiset.
- Tavoitteena on päästä ajamaan F1-kisoihin, kertoo Munne. Ensin EM-kisojen kautta F4-kilpailuihin, riippuu ihan menestyksestä. Ja hyvä sponsori olisi myös välttämätön, vinkkaa Munne.

Sanna Äikää