lauantai 23. lokakuuta 2021

.

Joululahjamyynti käy kiivaimmillaan Ruokolahdella - pukin konttiin ostetaan paikallista käsityötä ja lahjakortteja

Lahjamyynnissä vedetään loppukiriä Ruokolahdella. Pukin konttiin paketoidaan kovaa ja pehmeää.
Eukon Puodin yrittäjän Anne Tellan mukaan liikkeen valtti on tavara, jota ei muualta saa. Isänpäivän alla kauppaan tuli myyntiin puodissa valmistettuja miesten boxereita, joita on ostettu myös pukin konttiin.
Lahjakasseihin on pakattu tänä vuonna myös puodissa painettuja pellavaisia saunatuotteita, kuten laudeliinoja ja pyyheliinoja. Liikkeen parhaiten myyviä tuotteita on toista joulua myynnissä oleva Ruokolahti-aiheinen tyynyliina.
Lapsille ostetaan kirjoja ja pelejä.

Tellan mukaan tämän vuoden joulusesonki on ollut myynnin suhteen tavanomainen. Eukon Puodin asiakaskunta on moninaista: Kaupoilla käyvät muun muassa paikalliset, joiden on helpoin asioida lähellä kivijalkaliikkeessä. Paikkakunnalla lomailijoiden joukossa on niitä, jotka piipahtavat puodissa joulun aikaan vuodesta toiseen.
Yksi iso asiakasryhmä virtaa naapurikaupungista Imatralta, jossa ei tällä hetkellä ole enää kangaskauppaa.
- Meille toki hyvä, mutta ei voi koskaan täysin iloita siitä, että liikkeet loppuvat. Se kertoo, mikä kangaskauppojen tilanne tällä hetkellä on.

Toimentuvasta haetaan pukin konttiin eniten lahjakortteja.
- Se on lahjan saajalle helpompi. Saa itse valita, mitä haluaa, kertoo myyjä Seija Kosonen.
Lahjakorttien lisäksi lahjaksi lähtee hattuja ja hanskoja.
Toimentupa palvelee jouluviikolla pukin apulaisia laajennetuilla aukioloajoilla. Lahjaostoksilla voi piipahtaa vielä aatonaattona sunnuntaina.

Ruokolahden rakennustarvikkeesta haetaan lahjojen sijasta enemmänkin koristetta omaan kotiin: kynttilöitä, valoja ja lyhtyjä.
- Vaikea tietysti sanoa, meneekö vaikka työkaluja lahjaksi. Joskus on saattanut joku sanoa, että poika tarvitsee työkalun, kertoo Seppo Snellman.
Rakennustarvikkeesta saa lahjojen ja joulukoristeiden lisäksi matkaan joulukuusen. Kuusimyynnin tuotot lahjoitetaan Ruokolahden Palloseuran junioritoimintaan. Kuuset on lahjoittanut myyntiin Alppimajan ja Käpälämäen yrittäjä Tomi Raijas.

Katja Neuvonen