lauantai 23. lokakuuta 2021

.

Ruokolahden Yrittäjät ehdolla parhaaksi yrittäjäyhdistykseksi

Ruokolahden Yrittäjät on ehdolla yhdeksi Suomen parhaista yrittäjäyhdistyksistä. Suomen Yrittäjät palkitsee vuosittain parhaita yhdistyksiä kahdeksassa eri kategoriassa.  Ruokolahden Yrittäjät on ehdolla kategoriassa 100-199 jäsenyritystä.
Ruokolahden Yrittäjät valittiin ehdolle, koska se järjestää aktiivisesti jäsenilleen erilaisia kursseja sekä matkoja. Ruokolahden kunta on tiiviisti yhteistyössä mukana ja vaikutukset näkyvät positiivisesti molemmin puolin.

Ruokolahden Yrittäjien puheenjohtaja Matti Jaatinen on otettu ehdokkuudesta. Hänen mukaansa yhdistyksessä tehdään aktiivisesti töitä myös uusien jäsenten saamiseksi.
- Kunnan yrittäjämäärään nähden jäsenten järjestäytymisaste on hyvä.

200-500 jäsenen kategoriassa on ehdolla Imatran Seudun Yrittäjät. Yrittäjäyhdistys toimii kahden kunnan, Imatran ja Rautjärven alueella ja on toiminnassaan aktiivinen molemmissa kunnissa. Säännöllisesti järjestettävät kaupunginjohtajan aamukahvit ja Y-klubi -toiminta ovat yrittäjien keskuudessa suosittuja tapahtumia.

Etelä-Karjalan jäsenmäärältään suurin yrittäjäyhdistys, Lappeenrannan Yrittäjät, on ehdolla yli 500 jäsenen kategoriassa parhaaksi. Yhdistys on ottanut veturin roolin alueen sidosryhmäyhteistyön kehittämisessä. Lisäksi yrittäjien edunvalvontaa on konkretisoitu järjestämällä eri puolueiden tapahtumia Lappeenrannassa. Lappeenrannan Yrittäjät voitti viime vuonna Vuoden viestijä -palkinnon.
– Eteläkarjalaisissa yrittäjäyhdistyksissä on tekemisen meininkiä. Yhdistykset ovat onnistuneet innostamaan jäseniään aktiivisiksi vaikuttajiksi ja yhteistyö kuntien kanssa kantaa hedelmää, iloitsee toimitusjohtaja Jami Holtari Etelä-Karjalan Yrittäjistä.
Holtarin mukaan nämä kolme onnistujaa ovat loistavia esimerkkejä, mutta koko maakunnan yrittäjäyhdistystoiminta on kovaa luokkaa joka kunnassa.
– Yhdistyksissä eri puolilla Suomea toimitaan mahtavasti yrittäjyyden hyväksi. Esiin nousee monipuolista yrittäjien hyvinvoinnista huolehtimista, koulutusta, vaikuttavaa kuntayhteistyötä ja kaikkien kuntalaisten iloksi järjestettyjä tapahtumia. Palkitsemisen kautta tätä tärkeää työtä saadaan tuoduksi esille, niin että kaikki voivat ottaa siitä mallia, järjestöjohtaja Hanna Hietala Suomen Yrittäjistä sanoo.

Kilpailun finaaliin valitaan viisi parasta yhdistystä joka kategoriasta. Parhaat palkitaan Vaikuttajafoorumissa lauantaina 1.2.2019 Silja Europalla. Parhaat paikallisyhdistykset palkitaan jäsenmäärän mukaan neljässä sarjassa: alle 100 jäsenyritystä, 100–199 jäsenyritystä, 200–500 jäsenyritystä sekä yli 500 jäsenyritystä. Lisäksi palkitaan Vuoden toimialajärjestö, Vuoden vaikuttaja, Vuoden tekijä, Vuoden viestijä.
Vaikuttajafoorumi kokoaa puheenjohtajia 383 Suomen Yrittäjien paikallisyhdistyksestä, 20 aluejärjestöstä ja 60 toimialajärjestöstä yhteen Helsinkiin ja Silja Europalle.

Katja Neuvonen