lauantai 23. lokakuuta 2021

.

Millikin laski pyllymäkeä talvitapahtumassa

Sunnuntaina laskettelukeskus Freeski täyttyi lapsiperheistä, kun yhteistyössä Mannerheimin lastensuojeluliiton Ruokolahden yhdistyksen kanssa järjestettiin MLL goes Freeski -talvitapahtuma. Myös yhdistyksen maskotti Milli-leijona nähtiin talvipuuhissa mukana.


Tapahtumassa suurin vetonaula oli ilmainen non-stop laskettelukoulu ja kahden tunnin ilmaiset välinevuokrat lastenrinteeseen.  Mahdollista oli myös laskea pyllymäkeä, pulkkamäkeä ja stigalla laskettelurinteeseen tehdyllä radalla. Taaperoille oli lumileikkipaikka ja pienillekin sopiva hiihtolatu.
Kodassa oli mahdollista paistaa makkaraa, kuistilla sai lämmintä mehua ja kahviossa voi syödä edullisen keittolounaan. Iloisia kasvoja näkyi joka puolella, eikä märkä sääkään menoa haitannut.

Anni Toiviainen kertoi, että MLL Ruokolahti oli luonteva yhteistyökumppani perheille suunnattuun tapahtumaan. Hän on käynyt esimerkiksi Kupperiskeikassa yhdessä perheensä kanssa ja tietää yhdistyksen tekevän hyvää työtä lapsiperheiden parissa. Laskettelukeskus Freeski halusi tukea tätä työtä.
Myös Ruokolahden MLL:n puheenjohtaja Noora Kovanen ylisti yhteistyön voimaa. Hän mietti, ettei pienellä yhdistyksellä yksin olisi resursseja näin isoon tapahtumaan ja totesi yhdistyksen hallituksen olevan kiitollisia siitä, että Freeski ehdotti yhteistä tapahtumaa. Lisäksi tälläinen lapsiperheille suunnattu tapahtuma on juuri yhdistyksen perusarvojen mukaista toimintaa.


Tiina Ikonen osallistui sunnuntaiseen tapahtumaan uudessa roolissaan. Hän on MLL Ruokolahden uusi sihteeri. Hallituksessa hän toimii toista vuotta, mutta aiemmin yhditystoiminta on tuttua Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminnan kautta. Kaiturinpäässä asuvalla Ikosella onkin kaksi maahanmuuttajaäitiä ystävänä tälläkin hetkellä.
Ikonen hoitaa kotona kolmea lastaan ja kokee yhdistystoiminnan tuovan mielekästä tekemistä, ystäviä ja mahdollisuuksia vaikuttaa siihen, että lapsiperheille on toimintaa.

Jaana Hellstén