lauantai 23. lokakuuta 2021

.

Parit löysivät toisensa

Ruokolahden koulun Eräviikko päättyi perjantaina rusettiluisteluun.Kovaa vauhtia, pieniä pyllähdyksiä ja kadoksissa olevia pareja. Näistä oli ruokolahtelaisten eskareiden ja ekaluokkalaisten rusettiluistelupäivä perjantaina tehty.
- Missä on sininen numero 29, huutelee esiopetuksen opettaja Marja Kovanen megafoniin luistelujäällä.
Liila 29 löytää onneksi melko nopeasti parinsa ja luistelupari lähtee käsi kädessä kiertämään kenttää ympäri.
Yhteensä satakunta kypäräpäistä pikkuluistelijaa kiitää jäällä, toiset nopeampaa vauhtia, toiset vähän hitaampaa. Välillä joku pyllähtää jäähän, mutta nousee nopeasti jatkamaan.
Kirpeässä pakkassäässä varpaita alkaa pian paleltamaan ja välillä lapset pääsevät sisälle pukuhuoneisiin lämmittelemään ja juomaan kuumaa mehua.
- Tää on tosi kivaa, kommentoi eskarilainen Pihla rusettiluistelua. Pihlan pari Lilja on samaa mieltä.
- Eikä oo yhtään liian kylmä, miulla on hiki, sanoo Lilja.

Rusettiluistelu oli osa koululaisten Eräviikon ohjelmaa. Viikon aikana lapset kävivät muun muassa laskettelemassa Freeskissä, kokeilivat ampumahiihtoa värikuula-aseiden kanssa, hiihtivät, kävelivät ja laskivat pulkkamäkeä. Oppilaat pääsivät myös suunnittelemaan Erähiihdon vuosimerkin.
Viikko liittyi Imatran seudulla jo 60 vuotta hiihdettyyn Erähiihtoon. Erähiihtotoimikunnassa on herännyt huoli siitä, että aktiivinen väki ikääntyy, eikä nuoria saada tilalle.
Toimikunnan puheenjohtaja Arto Rossi kertoo, että Ruokolahden koulu toimi Eräviikon pilottikouluna.
- Toivotaan, että Eräviikko laajenisi myös ainakin Imatralle.

Sanna Äikää,
Katja Neuvonen