lauantai 23. lokakuuta 2021

.

Kari Hellmanin voi todennäköisimmin löytää auton alta tai nakuttelemasta naapuritaloa

Kuka olet?
Olen Kari Hellman ja asun Ruokolahdella. Perheeseeni kuuluvat avopuoliso, kaksi poikaa ja ”ottotyttö”, pari ranskanbuldoggia sekä hiirenloukku, eli kissa.

Mitä teet työksesi?
Työkseni toimin Ukonhauta Oy:ssä työnjohtajana, pääsääntöisesti. Tarpeen vaatiessa teen muutakin.

Mitä harrastat?
Projektien määrä on alkanut vaihteeksi vähän räjähtää käsiin. Ikuisuusrakennelma ’75 Capricen piti olla yhden talven homma ja se alkoi vuonna 2008. Nyt alkaa uhkaavasti näyttää siltä, että se valmistuisi tälle kesälle. Jossain kohtaa näytti, että on sen verran ylimääräistä aikaa, että tarvitsemme puolisoni kanssa yhteisen projektin. Ostimme sitten kotimme vierestä toisen, remontoitavan talon. Viime kesänä tuli myös hankittua yksi vene lisää, kun sai halvalla. Sitä pajottaessa menikin viime kesän kaikki yhtään ylimääräiseksi luokiteltava aika. Näitä on lisääkin, mutta ei nyt tunnusteta kaikkea.


Jos saisit vuorokauteen kaksi lisätuntia, mitä tekisit?
Lisätunnit menisivät varmaan perheelle, kun noihin harrasteisiin tuntuu aikaa löytyvän. Makkaranpaistoa, yhdessäoloa ja puuhailua.

Mitä puuhailet taloutenne karvaisten jäsenten kanssa?
Koirien kanssa tulee viskeltyä palloa ja lötköteltyä. Enimmäkseen lötköteltyä. Kissa hiippailee välillä kyytiin autoilemaan. Se tuntuu muutenkin olevan kiinnostunut kaikista projekteista. Kissan kanssa tulee korjattua autoa ja naperrettua naapurissa.

Mikä on paras vuodenaika ja miksi?
Kesä on ihmisen parasta aikaa, pääsee russailemaan veneellä eikä tarvitse pukeutua niin raskaasti kotoa poistuessa. Ennen olin talvityyppi, mutta varmaan aika paljon vaikuttaa näiden harrasteiden kääntyminen kesäpainotteisiksi.

Jos voittaisit nyt Ässä-arvasta 10 000 euroa, mihin käyttäisit rahan?
Varmaan purkaisin projekteista aiheutunutta vekselijonoa ja tekisin jonkun pienen lomareissun koko apinalauman kanssa.

Mitkä asiat Ruokolahdella ovat hyvin ja mitä kehittäisit?
Ruokolahdella asiat ovat tämän kokoiseksi kunnaksi mielestäni hyvällä tolalla. Kunnan läpi menee niin hyvä tie, ettei koko Ruokolahtea huomaakaan, kun on jo Puumalassa. Kuntaa pitäisi saada yrityksille houkuttelevammaksi, ettemme olisi ihan Imatran ja Lappeenrannan työläisten varassa. Kunnalle saataisiin myös yritysten kautta verotuottoja. Sitä viisastenkiveä minulta ei löydy, millä niitä tänne houkuteltaisiin.

Kerro itsestäsi jokin asia, minkä vain harva tietää?
Enpä ole tainnut kertoa kuin töissä ja perheelle, että opiskelen taas. Datanomi/työteknikko yhdistelmään sattuu hienosti kuljetusalan ammattitutkinto. Ps. Oppisopimuskoulutus on pop.

Sanna Äikää