lauantai 23. lokakuuta 2021

.

Tanssit loppuvat Suikkalan lavalla

Tappiollinen viime kesä sai Ruokolahden Rajun lopettamaan tanssi-illat. Vaakalaudalla ovat myös seuran järjestämät tanssit Vuoksenniskan Töllillä.

Suikkalan lavalla ei järjestetä tanssi-iltoja ensi kesänä. Ruokolahden Rajun johtokunta päätyi ratkaisuun, koska toiminta ei enää kannattanut.

Johtokuntaan kuuluvan Veijo Henttosen mukaan viime kesä oli tappiollinen.

- Tanssijoita oli sadan ihmisen molemmin puolin per ilta. Jos bändit ottavat illasta vaikka nelisen tonnia, niin eihän se kannata.
Tanssi-iltoja karsittiin jo viime kesänä, kun sunnuntain tanssit lopetettiin. Viime kesänä tansseja järjestettiin enää keskiviikkoisin.
 

Tanssi-iltojen loppuminen merkitsee monikymmenvuotisen perinteen katkeamista. Henttonen muistelee, että Suikkalassa on tanssittu varmaan yli 50 vuotta.

Esiintyjinä on ollut eturivin tähtiä. Suurimman yleisömäärän on vetänyt tangokuningas Jari Sillanpää kruunaamisvuotensa jälkeisenä kesänä 1996. Henttonen muistelee, että  kuninkaallista kävi kuuntelemassa Suikkalassa yli tuhat ihmistä.

Henttosen mukaan on vaikea arvella, miksi tanssit eivät enää vedä. Yhtenä syynä hän mainitsee lähialueen muut lavat Savitaipaleen Säänjärvellä ja Iitissä, jotka jostain syystä vetävät paremmin.


- Ruokolahtelaiset kokevat, että Suikkala on syrjässä, mutta ajavat sitten kuitenkin toistasataa kilometriä esimerkiksi Säänjärvelle.

Kokonaan Suikkalan lava ei hiljene ensi kesänäkään. Paikalla tanssitaan ainakin neljät häät. Lisäksi on Äitsaaren kyläilta heinäkuussa ja seuran järjestämä Veikko Lavi -ilta elokuussa.

Ruokolahden Raju pitää edelleen tansseja Vuoksenniskan Töllillä. Tansseja on sovittu tällä hetkellä maaliskuun loppuun asti. Jatkosta ei vielä ole tietoa.

- Väki on vähentynyt sielläkin. Syksyllä katsotaan, jatketaanko siellä tansseja vai ei.

Katja Neuvonen